RWE: Κατασκευή ηλιακού έργου με μπαταρία αποθήκευσης ισχύος 195 MW στις ΗΠΑ

RWE: Κατασκευή ηλιακού έργου με μπαταρία αποθήκευσης ισχύος 195 MW στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 18/11/2020 - 14:18

Η RWE Renewables έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός ηλιακού έργου ισχύος 195 MW που περιλαμβάνει μια μπαταρία 40 MW στην Georgia των ΗΠΑ.

Το έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης Hickory Park, πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο στα τέλη του 2021.

Η RWE θα θέσει σε λειτουργία και θα διαχειριστεί την ηλιακή εγκατάσταση, πουλώντας την ενέργεια και τις ανανεώσιμες ιδιότητες στη Georgia Power μέσω του προγράμματος Renewable Energy Development Initiative.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2019 ότι υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) 30 ετών με τη Georgia Power για το Hickory Park.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Georgia Power, Silvia Ortin, δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που έχουμε ένα έργο αυτού του μεγέθους στη Georgia υπό κατασκευή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Georgia Power, μια εταιρεία που έχει δεσμευτεί να παρέχει καθαρή, ασφαλή, αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας στην Georgia.»

Όταν ολοκληρωθεί, το ηλιακό πάρκο Hickory θα διασυνδέσει περισσότερα από 650.000 ηλιακά πάνελ και η μπαταρία DC θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του έργου και θα αυξήσει την προβλεψιμότητα της παροχής ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε:

«Το ηλιακό έργο Hickory Park θα σηματοδοτήσει την πρώτη μας ηλιακή εγκατάσταση στη Georgia και το μεγαλύτερο έργο μας ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Η προσθήκη αυτής της εγκατάστασης στο χαρτοφυλάκιό μας είναι μόνο ένα παράδειγμα της έντονης εστίασης της RWE στην αγορά των ΗΠΑ και της αυξανόμενης φιλοδοξίας για ηλιακά έργα και μπαταρίες αποθήκευσης. Η εγκατάσταση ενός ηλιακού σταθμού μαζί με την αποθήκευση μας παρέχει ευελιξία στην εξεύρεση λύσεων για την εκπλήρωση των ενεργειακών απαιτήσεων των πελατών μας.»

Πηγή: renews.biz