Vestas: Αύξηση πωλήσεων του 4ου τριμήνου- επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα

Vestas: Αύξηση πωλήσεων του 4ου τριμήνου- επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα
Τετάρτη, 10/02/2021 - 16:03

O μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο, η Vestas, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης που εξαγόρασε φέτος μετά τη δημοσίευση την Τετάρτη των πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου, οι οποίες ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις προσδοκίες.

Παραδοσιακά, ο κατασκευαστής χερσαίων ανεμογεννητριών στοχεύει στην επέκταση της παραγωγής εξοπλισμού αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας μετά τη λήψη της πλήρου κυριότητας στην κοινοπραξία με την Mistubishi Heavy Industries.

«Επιτύχαμε την αναθεωρημένη καθοδήγησή μας σε όλες τις παραμέτρους, οδηγώντας τον κλάδο σε έσοδα, λήψη παραγγελιών και κερδοφορία, παρά το γεγονός ότι η πανδημία COVID-19 επηρεάζει όλα τα μέρη της αλυσίδας αξίας μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Henrik Andersen σε δήλωση.

Για το 2021, η Vestas αναμένει έσοδα από 16 έως 17 δισεκατομμύρια ευρώ και περιθώριο λειτουργικού κέρδους μεταξύ 6% και 8%.

Ο στόχος της Vestas για το 2021 είναι η πλήρης ενσωμάτωση του υπεράκτιου τομέα και η αντιμετώπιση των εκτελεστικών προκλήσεων, δήλωσε ο Andersen.

Η Vestas παρουσίασε επίσης μία υπεράκτια ανεμογεννήτρια 15 MW, ή ακόμη μεγαλύτερη, σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην υπεράκτια αγορά.

Αναφορικά με τα έσoδα για το 4ο τρίμηνο, αυτά ανήλθαν στα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ακριβώς πάνω από τα 4,2 δισεκατομμύρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Το λειτουργικό κέρδος ήταν μόλις 358 εκατομμύρια ευρώ, κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών των 472 εκατομμυρίων. Το ετήσιο περιθώριο EBIT ήταν 5,1 %, μειωμένο κατά 8,3% σε σύγκριση με το περασμένο έτος χρόνο.

Τέλος, η Vestas δήλωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 8,45 κορώνων της Δανίας ανά μετοχή, που ισοδυναμεί με το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών.

Πηγή: Vestas, Reuters