Η Ελλάδα δεν διαθέτει υποδομές αποθήκευσης αλλά θα πρέπει να αποθηκεύει το 15% της ετήσιας κατανάλωσης της σε υποδομές. Το αέριο που θα αποθηκευτεί θα είναι διαθέσιμο για τους χειμερινούς μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Η Ελλάδα έχει ήδη αποθηκεύσει ποσότητες φυσικού αερίου στην Ιταλία, αλλά και στην υποδομή Chiren στη Βουλγαρία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία και με άλλες χώρες όπως την Κροατία. Αυτή τη στιγμή η Βουλγαρία έχει αποθηκευμένο φυσικό αέριο σε ποσοστό 83% που μεταφράζεται σε 4,8TW. Η Ιταλία έχει αποθηκευμένο φυσικό αέριο σε ποσοστό 94% που μεταφράζεται σε 182TW και η Κροατία αποθηκευμένο 96%.
Σε σχέση με το ζήτημα της αποθήκευσης έχει τοποθετηθεί πρόσφατα η ΡΑΕ και συγκεκριμένα πως «καθώς η Ιταλία και η Βουλγαρία είναι τα μόνα γειτονικά Κ-Μ διασυνδεδεμένα με την Ελλάδα, η ΡΑΕ απέστειλε επιστολές προς τις Αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών, με επίσημο αίτημα διερεύνησης της δυνατότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου στις χώρες αυτές. Όσον αφορά στη Βουλγαρία, δεν υφίσταται διαθέσιμη αδιάλειπτη δυναμικότητα στο Σημείο Εισόδου Σιδηρόκαστρο του ΕΣΜΦΑ. Συνεπώς, η εισαγωγή του φυσικού αερίου πίσω στην Ελλάδα δεν είναι εγγυημένη υπό όλες τις συνθήκες (ιδίως σε συνθήκες μη κρίσης). Αντίθετα, στο Σημείο Εισόδου Νέα Μεσημβρία υπάρχει διαθέσιμη αδιάλειπτη δυναμικότητα. Συνεπώς, ξεκίνησε σειρά επικοινωνιών με την ιταλική Αρμόδια Αρχή – σε συνεργασία με τους οικείους Διαχειριστές ΔΕΣΦΑ και SNAM Rete Gas – για τον προσδιορισμό των διαθέσιμων προϊόντων αποθήκευσης και την τεχνική δυνατότητα μεταφοράς του στην Ελλάδα».
Η χώρα μας πάντως σκοπεύει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ως πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου.