Στην πλειοψηφία τους αφορούσαν την προώθηση μέτρων οικονομικού χαρακτήρα που κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουν «θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».
Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο που θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι στη Βουλή και όπως τόνισε «πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, με πολλές από αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».
Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι λέει ο θυμόσοφος λαός μας, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η νέα κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση, βέβαια που δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για καθυστερήσεις, καθώς επί της ουσίας συνεχίζει τη διακυβέρνηση της για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία και δεν μπορεί να επικαλεστεί το σύνηθες για τους πολιτικούς «παραλάβαμε καμένη γη».
Πάντως, χθες, στην σκληρή πραγματικότητα, -σε αντίθεση με το πανηγυρικό κλίμα των δηλώσεων μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό- υπήρξαν ειδήσεις που μπορεί να μην έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, αλλά αναδεικνύουν ότι τα προβλήματα υπάρχουν και τα λόγια απέχουν από τα έργα.
Όπως επισήμανε και η αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ. Όταν μάλιστα προχθές είχαμε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό που ήρθε να επιβεβαιώσει την κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας, καθώς μια τουρίστρια από την Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο, πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο.
Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, Πολλοί ξένοι τουρίστες αναφέρουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά είναι άχρηστη καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.
Πέραν του κορυφαίου ζητήματος της άδικης απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, μια τέτοια κατάσταση φυσικά δεν ευνοεί και την λεγόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό. Αντίθετα τον τορπιλίζει. ‘Όπως ακριβώς γίνεται και από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια της χώρας και ιδιαίτερα των νησιών μας.
Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από το πρωί χθες έκλεισε το αεροδρόμιο της Κάσου εν μέσω θερινής περιόδου γιατί αρρώστησε ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος.
Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει τακτικότατα στα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων και τις εξαγγελίες για επίλυσή του, παραμένει άλυτο για ακόμα ένα καλοκαίρι, με αρνητικότατες συνέπειες για τον τουρισμό.
Με τα παχιά λόγια των κυβερνώντων, δυστυχώς τα προβλήματα δεν λύνονται. Χρειάζονται πράξεις που θα αποδώσουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Καλές οι υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών και συντάξεων και στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, Αλλά πρώτα ως πολίτες πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς όταν πρέπει να μεταφερθούμε σε νοσοκομεία. Πρώτα ως επαγγελματίες του τουρισμού πρέπει να μην φοβόμαστε ακυρώσεις λόγω λουκέτων σε αεροδρόμια από ελλείψεις προσωπικού.
Στην βελτίωση της καθημερινότητας πρέπει να εστιάσει επιτέλους η κυβέρνηση. Στην άθλια περίθαλψη, στις κάκιστες συγκοινωνίες, στην έκρηξη της εγκληματικότητας, στην αισχροκέρδεια στην αγορά, στην ασυδοσία των τραπεζών που τα στελέχη τους είναι« θωρακισμένα» με ασυλία που η κυβέρνηση τους «χάρισε».