Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ
Τρίτη, 08/06/2021 - 21:22

Στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδος–Γερμανίας ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, τόνισε πως η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα με άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Γερμανία, υπογράμμισε, υπήρξε παρούσα σε όλο το διάστημα της μεγάλης οικονομικής μας κρίσης με σοβαρές επενδύσεις και η Ελλάδα από την άλλη έχει επιστρέψει αυτή την εμπιστοσύνη της Γερμανίας με επιτυχημένες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λέω ως παράδειγμα, την Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, η οποία είναι μία πολύ πετυχημένη επένδυση και για την Ελλάδα και για την Γερμανία ή την ωραία στιγμή που ζήσαμε με τον κύριο Πρωθυπουργό πριν από δύο εβδομάδες, στη Θεσσαλονίκη, όταν εγκαινιάσαμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport. Επένδυση που ολοκληρώθηκε φέτος και που δίνει τελείως διαφορετικές προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό και στην πορεία μας πάνω στο τεράστιο ζήτημα της αναβαθμίσεως του τουριστικού μας προϊόντος όπως θέλουμε να το παρουσιάσουμε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της RWE με την ΔΕΗ και τη συμφωνία τους για τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι ένα νέο το οποίο ξεκίνησε από το ταξίδι με τον Πρωθυπουργό στο φόρουμ στο Βερολίνο παρουσία της Καγκελαρίου Μέρκελ πριν ξεκινήσει ο Covid -19. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά: "Σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η υψηλή τεχνολογία– δεν μπορώ να μην αναφέρω την TeamViewer στα Γιάννενα που είναι μία πάρα πολύ σημαντική επένδυση, θα έλεγα εμβληματική επένδυση για τη σχέση Ελλάδος – Γερμανίας-, και βεβαίως στον τουρισμό που έχουμε εξαιρετικά καλές συνεργασίες και εξαιρετικά καλές σχέσεις, οι προοπτικές των περισσότερων μεταξύ μας δράσεων είναι εξαιρετικά ευοίωνες και εξαιρετικά αισιόδοξες".