Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής: Η παραμικρή αύξηση των τιμών δυσκολεύει την ζωή των πολίτων και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας

Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής: Η παραμικρή αύξηση των τιμών δυσκολεύει την ζωή των πολίτων και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας
Δευτέρα, 22/11/2021 - 16:55

«Η παραμικρή αύξηση των τιμών δυσκολεύει την ζωή των πολίτων και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται «εκτόνωση» των πληθωριστικών πιέσεων και υποχώρηση των τιμών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Θέλω να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία και όχι ψέματα και εντυπώσεις της στιγμής» συνέχισε και συμπλήρωσε πως «αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές και πρόσκαιρο φαινόμενο στο οποίο πιστεύω πως η χώρα μας απαντά με αποτελεσματικότητα. Με την εκδήλωση των πρώτων τάσεων σημαντικών αυξήσεων στην ενέργεια η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων αιχμής στην ενέργεια και γιατί δύο χρόνια τώρα είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας του εισοδήματος. Πρώτη η Ελλάδα από την ΔΕΘ ανακοίνωσε κρατική επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία και μετά αυξήσαμε, διπλασιάσαμε τα κοινωνικά τιμολόγια, εξαιρέσαμε τα τέλη στο φυσικό αέριο».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Το συνολικό πόσο που διαθέτουμε για ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι 680 εκατομμύρια ευρώ. Η στήριξη αυτή ως μέγεθος της οικονομικής δραστηριότητας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και όπως γνωρίζετε φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης είναι διπλάσιο και δίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Να σας πω επίσης πως η ισχυρή ΔΕΗ αποτελεί σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια. Και ναι σήμερα η ΔΕΗ είναι ισχυρή γιατί εσείς μας την παραδώσατε σε κατάσταση χρεοκοπίας».