Μυτιληναίος: Η κρίση θα είναι συντριπτική, δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος των επιπτώσεων

Μυτιληναίος: Η κρίση θα είναι συντριπτική, δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος των επιπτώσεων
Πέμπτη, 04/06/2020 - 21:48

Καθόλου αισιόδοξες δεν είναι οι εκτιμήσεις που διατύπωσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Όπως ανέφερε «η κρίση αναμένεται να είναι συντριπτική. Οι προβλέψεις για την ύφεση είναι δυσοίωνες, ενώ ακόμα δεν αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των επιπτώσεων, καθώς η κρίση είναι σε εξέλιξη».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παρέθεσε και τα κυριότερα επιτεύγματά της κατά το 2019:

Η θεμελίωση του νέου εργοστασίου με καύσιμο το φυσικό αέριο, έναν από τον πιο αποδοτικούς στην Ευρώπη.
Η επιτυχημένη έκδοση του Ευρωομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, όπου ποσοστό μεγαλύτερο του 35% πήγε σε ξένους επενδυτές. Το επιτόκιο -στο 2,5%-, είναι από τα χαμηλότερα στις ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίου και το καλύτερο επιτόκιο που έχει κάνει ποτέ ελληνική εταιρεία, στην πρώτη της έκδοση.
Η ηγετική θέση της MYTILINEOS στο φυσικό αέριο με μερίδιο αγοράς 37%, ξεπερνώντας την ΔΕΠΑ και κατακτώντας τη θέση του μεγαλύτερου εισαγωγέα LNG της χώρας για το 2019 - η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε κάτι τέτοιο.
Η πρωτιά της Protergia που ξεπέρασε το 5,5% και άγγιξε τους 200.000 πελάτες και σήμερα πλησιάζουμε τους 250.000
Η εξαγορά του 60% της Zeologic, που παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων
Η απόκτηση του 100% της METKA EGN, με παρουσία πια και στις 5 ηπείρους
Η εξαγορά της ΕΠΑΛΜΕ, ενισχύοντας την παραγωγή Αλουμινίου και διευρύνοντας την πελατειακή μας βάση, εναρμονιζόμενοι πάντα με τις διεθνείς επιταγές και τάσεις
Η ένταξη του Τομέα Μεταλλουργίας στην Πρωτοβουλία Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (ASI) ως μέλος Παραγωγής & Μεταποίησης