Γερμανία: Αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους

Γερμανία: Αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους
Τετάρτη, 01/07/2020 - 13:28

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη από από το γραφείο στατιστικών εμπορίου BAFA, η Γερμανία αύξησε τον μήνα Απρίλιο τις εισαγωγές της σε φυσικό αέριο κατά 13,3% σε σχέση με το 2019. Αλλά και την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 σημειώθηκε αύξηση κατά 8,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Πιο αναλυτικά, οι εισαγωγές του Απριλίου ανήλθαν συνολικά σε 447.872 TJ, ή αλλιώς σε 12,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία, ενώ οι εισαγωγές Ιανουαρίου-Απριλίου ανήλθαν σε 2,09 δισεκατομμύρια TJ.

Σημειώνεται η μέση τιμή ανά κιλοβατώρα έχει σημειώσει μείωση κατά 40% ετησίως, καθώς ο υπερκορεσμός των αποθεμάτων έχει επιβαρύνει την αγορά.

Οι έμποροι φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα έπονται στις εισαγωγές φυσικού αερίου επειδή το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης μπορεί να αλλάξει τις τιμές και και στις τρεις αγορές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γερμανία εισάγει κυρίως φυσικό αέριο από τη Ρωσία, τη Νορβηγία, τις Κάτω Χώρες, τη Βρετανία και τη Δανία μέσω αγωγών, ενώ οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) αυξάνονται επίσης στην περιοχή.

Τέλος, τα γερμανικά αποθέματα φυσικού αερίου αγγίζουν το 88% της διαθέσιμης χωρητικότητας αποθήκευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Υποδομών Φυσικού Αερίου (GIE), μια αύξηση κατά 6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Πηγή: Reuters