EU Energy in Figures: Τα στατιστικά για την ενέργεια στην ΕΕ σε ένα εγχειρίδιο

EU Energy in Figures: Τα στατιστικά για την ενέργεια στην ΕΕ σε ένα εγχειρίδιο
Παρασκευή, 11/09/2020 - 15:27

Από το 2013, η ανανεώσιμη ενέργεια αποτελεί την κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, σύμφωνα με το στατιστικό εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια, «EU Energy in Figures» (έκδοση 2020).

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιέχει στατιστικές ενέργειας για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και για την Ένωση συνολικά, καλύπτοντας τομείς όπως είναι τα ενεργειακά ισοζύγια, η παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας, οι τιμές ενέργειας, οι κύριοι δείκτες ενέργειας, τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα και οι επιπτώσεις του ενεργειακού τομέα στο κλίμα.

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι ότι κατά την περίοδο 2005-2018, η ΕΕ μπόρεσε να μειώσει την κατανάλωση της ακαθάριστης ενέργειας κατά 7,7% και τις εκπομπές αερίων υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 18,6%, αυξάνοντας παράλληλα το ΑΕΠ της κατά 18,5%.

Το στατιστικό εγχειρίδιο για την ενέργεια του 2020 είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και σύντομα θα διατίθεται και σε έντυπη μορφή.

Πηγή και φωτογραφία: europa.eu