EDF Renewables: Εκκινεί την πρώτη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου Taza στο Μαρόκο

EDF Renewables: Εκκινεί την πρώτη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου Taza στο Μαρόκο
Παρασκευή, 11/09/2020 - 14:54

Η EDF Renewables και η ιαπωνική Mitsui συνεργάζονται σε μια κοινοπραξία για την κατασκευή της πρώτης φάσης του χερσαίου αιολικού πάρκου Taza στο Μαρόκο, συνολικής ισχύος 87 MW.

Η EDF Renewables θα κατέχει το 60% των μετοχών του έργου, ενώ η Mitsui το 40%.

Η πρώτη φάση κατασκευής αφορά την εγκατάσταση 27 ανεμογεννητριών, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής, περίπου 500 άτομα θα εργαστούν σε αυτό, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, το αιολικό πάρκο Taza θα συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Japan Bank for International Cooperation (JBIC), την Nippon Export and Investment Insurance (NEXI), την Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), την MUFG Bank και τη μαροκινή τράπεζα Bank of Africa. Μάλιστα, έχει υπογραφεί και μια 20ετής Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για την παραγόμενη ενέργεια από το αιολικό πάρκο με το Εθνικό Γραφείο Ηλεκτρικής Ενέργειας και Πόσιμου Νερού (ONEE) και τον Οργανισμό Βιώσιμης Ενέργειας του Μαρόκου (MASEN).

Το αιολικό πάρκο Taza αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Μαρόκου να αυξήσει το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 52% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έως το 2030.

Φωτογραφία: evwind.es