Συγκεκριμένα τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 91,49 ευρώ ανα μεγαβατώρα, ενώ ένα μήνα πριν ήταν στα 105,59 ευρώ. Η ζήτηση τον Ιούνιο κινήθηκε σε ανοδικά επίπεδα εξαιτίας και της ανόδου των θερμοκρασιών και διαμορφώθηκε στις 4,054GWH, ωστόσο ήταν μειωμένη σε σχέση τον Ιούνιο του 2022.
Το φυσικό αέριο κατείχε τα πρωτεία στην παραγωγή ενέργειας, καθώς αποτελούσε το 35% του ενεργειακού μίγματος, ενώ οι ΑΠΕ το 34%, οι εισαγωγές το 14% και ο λιγνίτης το 6%. Η Ιταλία είχε τις περισσότερες ημέρες του Ιουνίου την ακριβότερη χονδρική τιμή ρεύματος, σε σχέση με την Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ για το χρονικό διάστημα μεταξύ 26 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, «η αύξηση της θερμοκρασίας οδήγησε την εβδομαδιαία ζήτηση ηλεκτρισμού να σπάσει το φράγμα της 1 TWh, καταγράφοντας άνοδο 60 GWh σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τιμές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας πήραν την ανιούσα, σημειώνοντας υψηλό 6 εβδομάδων. Η εγχώρια εβδομαδιαία ζήτηση ηλεκτρισμού συνέχισε την άνοδό της πάνω από τη 1 TWh (1,001 GWh), με το ωριαίο φορτίο να αυξάνεται κατά 359 MW. Η συνολική εβδομαδιαία ζήτηση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας διαμορφώθηκε στις 1,043 GWh, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγωγικές ροές του ελληνικού συστήματος (42 GWh). Οι μονάδες ΑΠΕ, με μέση ημερήσια παραγωγή 45 GWh, είδαν τη συνεισφορά τους στο εβδομαδιαίο μίγμα καυσίμου να διαμορφώνεται στο 33%. Η εβδομαδιαία παραγωγή των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στις 318 GWh, σημειώνοντας πτώση 4% σε επίπεδο εβδομάδας. Οι υδροηλεκτρικές μονάδες κάλυψαν το 7% της ζήτησης, εγχέοντας στο σύστημα 71 GWh (+3.5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Οι μονάδες φυσικού αερίου είχαν εβδομαδιαία παραγωγή 392 GWh καλύπτοντας το 41% της ζήτησης, ενώ η λιγνιτική παραγωγή με 57 GWh κάλυψε το 6% της ζήτησης ηλεκτρισμού».