Σε συνέντευξή του ο κ. Σκυλακάκης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ανέφερε πως 1 εκατ. λογαριασμοί δεν έχουν ΑΦΜ και πως θα πρέπει να προσωποποιηθεί κάθε λογαριασμούς. Μάλιστα αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευματοκλοπής είπε ότι θα ληφθούν μια σειρά από νομικά και διοικητικά μέτρα.
Ένα άλλο ζήτημα όμως που κατά καιρούς επανέρχεται στην επικαιρότητα είναι το θέμα της καθολικής υπηρεσίας. Ο Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτός ορίζεται κατά το άρθρο 58 του ν. 4001/2011, είναι ο Προμηθευτής που υποχρεούται να προμηθεύει Μικρούς Πελάτες (οικιακούς και μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA) σε όλη την ελληνική επικράτεια, για τους οποίους συντρέχει μια από τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) έχουν αδρανήσει σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή, β) αδυνατούν να βρουν Προμηθευτή στην απελευθερωμένη αγορά με βάση τους υφιστάμενους εμπορικούς όρους. Πέντε πάροχοι συμμετέχουν στην υπηρεσία και συγκεκριμένα: η ΔΕΗ, η Protergia, η Elpedison, η ΗΡΩΝ και η NRG. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπούνται περίπου 209.000 καταναλωτές, με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ για τον Ιούλιο να δείχνουν μικρή μείωση σε σχέση με τον Ιούνιο.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως επι της ουσίας προστατεύονται οι κακοί πελάτες και δεν υπάρχει πλαίσιο για να σταματήσει η εκπροσώπησή τους. Τονίζουν την ανάγκη να υπάρχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια εκπροσώπησής τους και αναφέρουν πως υπάρχει καθυστέρηση στην εκτέλεση αιτημάτων αποκοπών. Το υπουργείο Ενέργειας φαίνεται πως επεξεργάζεται ένα σχέδιο με σκοπό να αλλάξει τους κανόνες και να περιοριστεί το χρονικό όριο παραμονής στην υπηρεσία. Ειδικό πλαίσιο προστασίας πάντως θα υπάρχει για τους ευάλωτους καταναλωτές.