Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, το οποίο θα κινείται σε τρεις κατευθύνσεις. Θα προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών. Αλλαγές σε σχέση με τη μετακίνηση καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο, αλλά και μέτρα που αφορούν την προώθηση των υπεράκτιων αιολικών, την απελευθέρωση ηλεκτρικού χώρου.
Σε ό,τι αφορά τις ρευματοκλοπές, το κόστος τους ετησίως υπολογίζεται από το υπουργείο Ενέργειας σε 400 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως οι καταναλωτές επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος 4%. Ο ενεργειακός τουρισμός και η τροποποίηση του άρθρου 42 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι το δεύτερο θέμα που θα αντιμετωπιστεί μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Να σημειωθεί πως σε επιστολή του προς το υπουργείο Ενέργειας ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας ανέφερε πως «η συνέχιση της υποχρέωσης απόδοσης ανείσπρακτων ποσών ρυθμιζόμενων χρεώσεων από τους Προμηθευτές προς στους Διαχειριστές, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα εντείνει το πρόβλημα της δομικής ασυμμετρίας ως προς τις συνθήκες του ανταγωνισμού στη δραστηριότητα της προμήθειας, προκαλώντας δυσμενέστατες επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των Ειδικών Λογαριασμών και στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής αγοράς ενέργειας».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να βγάλει τον άλλο μήνα στον «αέρα» το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στο χωράφι» το οποίο θα προσφέρει επιδοτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Θα υπάρχει μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι αιτήσεις.