Εγγραφή φυσικών και νομικών προσώπων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Εγγραφή φυσικών και νομικών προσώπων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της Ρ.Α.Α.Ε.Υ.
Δευτέρα, 13/05/2024 - 12:23

Από τον Ιούνιο του 2024, το σύνολο των αιτήσεων τροποποίησης α)Βεβαιώσεων Παραγωγού, β)Βεβαιώσεων Παραγωγού Ειδικών Έργων, γ)Αδειών Αποθήκευσης και δ)Βεβαιώσεων Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενων Σταθμών, θα υποβάλλεται μόνο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (https://licensing.rae.gr).

Για να είναι δυνατή η υποβολή των ανωτέρω αιτήσεων τροποποίησης, πρέπει τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που κατέχουν Βεβαιώσεις Παραγωγού που τις έχουν αποκτήσει μέσω μεταβίβασης, να εγγραφούν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο προκειμένου να δύνανται να τις διαχειρίζονται μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Συνεπώς, καλούνται τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατέχουν:

  • Βεβαίωση Παραγωγού/Άδεια Παραγωγής
  • Βεβαίωση Παραγωγού Ειδικών Έργων
  • Άδεια Αποθήκευσης
  • Βεβαίωση Καταχώρησης Πολυγώνου Εξαιρούμενου Σταθμού

και δεν έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη διαδικασία εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εγγραφής και ορισμού Διαχειριστή και Αντικλήτων.

Οι ενέργειες που απαιτούνται για την εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο περιγράφονται αναλυτικά στους οδηγούς υποβολής αιτήσεων οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στο μενού «Βοήθεια» και συγκεκριμένα στα κεφάλαια 3 και 4 των σχετικών οδηγών.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει ήδη εγγραφή, λόγω υποβολής νεότερων αιτήσεων μέσω του Ηλεκτρονικού Μητρώου, δεν απαιτείται να πραγματοποιήσουν εκ νέου εγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρακολουθήσουν τη σχετική Hμερίδα που θα πραγματοποιηθεί από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. στις 29 Μαΐου 2024 με αντικείμενο τις νέες λειτουργίες του Ηλεκτρονικού Μητρώου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρακολουθήσουν τη σχετική Hμερίδα που θα πραγματοποιηθεί από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. στις 29 Μαΐου 2024 με αντικείμενο τις νέες λειτουργίες του Ηλεκτρονικού Μητρώου.