Δημόσια διαβούλευση για τη Μεθοδολογία Εσόδου της Γραμμής Διασύνδεσης Great Sea Interconnector

Δημόσια διαβούλευση για τη Μεθοδολογία Εσόδου της Γραμμής Διασύνδεσης Great Sea Interconnector
Τρίτη, 14/05/2024 - 08:30

Δημόσια διαβούλευση της πρότασης της ΡΑΑΕΥ σχετικά με τη Μεθοδολογία Εσόδου της Γραμμής Διασύνδεσης Great Sea Interconnector, για το μέρος του κόστους αυτής που επιμερίζεται στην Ελλάδα

Η ΡΑΑΕΥ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προώθηση του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος (ΕΚΕ) 2.6.2 – «Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου (Κοφινού) και Ελλάδας (Κορακιά-Κρήτη), κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Μεθοδολογίας υπολογισμού του Επιτρεπόμενου και Απαιτούμενου Εσόδου του Φορέα Υλοποίησης – Διαχειριστή της Γραμμής Διασύνδεσης.

Η παρούσα πρόταση Μεθοδολογίας αποτελεί εξειδικευμένη εφαρμογή της Απόφασης 495/2021 στο συγκεκριμένο έργο, λαμβάνοντας υπόψη τον ειδικό του χαρακτήρα ως Έργο ΕΚΕ, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2022/869.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή εγγράφως, μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Η ΡΑΑΕΥ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τεκμηριωμένα τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων ή/και των απόψεών του για λόγους εμπιστευτικότητας, που συναρτώνται με ειδικό έννομο συμφέρον του.

Σχέδιο Μεθοδολογίας

Σχετικά κείμενα:

1. Απόφαση ΡΑΕ 847/2017

2. Απόφαση ΡΑΕ Ε-97/2023