Intersolar Europe 2024: Η Sungrow ξεχώρισε παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή σειρά καινοτόμων προϊόντων και λύσεων

Intersolar Europe 2024: Η Sungrow ξεχώρισε παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή σειρά καινοτόμων προϊόντων και λύσεων
Τρίτη, 25/06/2024 - 11:52

Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος φωτοβολταϊκών inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, εντυπωσίασε με την παρουσία της στην Intersolar Europe 2024 (Μόναχο 19-21 Ιουνίου).

Γνωστή για την τεχνολογική της υπεροχή και την ισχυρή της παρουσία στην αγορά, η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά προϊόντων και λύσεων αιχμής, για όλα τα σενάρια, που είναι έτοιμες να φέρουν επανάσταση στο τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θέτοντας νέα πρότυπα στον κλάδο.

Η Sungrow εξέθεσε περίπου 50 προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην εκδήλωση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των λύσεων που προσφέρει. Παράλληλα, η παρουσίαση σειράς νέων, σημαντικών προϊόντων συγκέντρωσε την προσοχή του κοινού. Οι νέες παρουσίες από τη Sungrow στην Intersolar 2024 περιλαμβάνουν τα:

SG350HX-20: Η νέα έκδοση του κορυφαίου string inverter για έργα μεγάλης κλίμακας

Το string inverter SG350HX-20, είναι ειδικά προσαρμοσμένος για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας και διαθέτει μια εξαιρετικά προηγμένη σχεδίαση που του επιτρέπει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά ένα σημαντικό εύρος ισχύος. Με δείκτη SCR≥1,1 ο SG350HX-20, επιδεικνύει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα στο δίκτυο, λειτουργώντας ομαλά τόσο σε συνθήκες ασθενούς όσο και ισχυρού δικτύου. O SG350HX, όχι μόνο αυξάνει τη λειτουργική απόδοση των σταθμών παραγωγής ενέργειας, αλλά συμβάλλει επίσης σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προώθηση ενός καθαρότερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Τα νέα SG150CX & PowerStack 200CS: Νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα των έργων C&I

Η καινοτόμος υδρόψυκτη λύση αποθήκευσης PowerStack 200CS, φέρνει επανάσταση στα έργα εμπορικής και βιομηχανικής κλίμακας (C&I). Με την έξυπνη ασύρματη λειτουργία λειτουργίας και συντήρησης (O&M), μειώνει το χρόνο επικοινωνίας κατά 90%, εξασφαλίζοντας ταχεία και αποδοτική λειτουργία, ενισχύοντας τη συνολική απόδοση του συστήματος.

Το PowerStack 200CS προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία, από τα στοιχεία της μπαταρίας έως ολόκληρη τη διάταξη, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπιστία. Η αυτόματη λειτουργία «on-grid/off-grid» διατηρεί την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας, ακόμη και κατά τη διάρκεια σημαντικών διακυμάνσεων. Η προηγμένη υδρόψυξη στο PowerStack 200CS εξασφαλίζει ανώτερη απαγωγή θερμότητας, ελαχιστοποιώντας τις διαφορές θερμοκρασίας των κυψελών σε επίπεδο ≤ 2,5 . Αυτό βελτιστοποιεί την απόδοση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής, καθιστώντας το μια αξιόπιστη, αποδοτική λύση αποθήκευσης ενέργειας για διάφορες βιομηχανικές και εμπορικές χρήσεις.

Το string inverter SG150CX διακρίνεται για το ρεύμα εισόδου 48Α, ιδανικό για την αξιοποίηση μεγαλύτερων φωτοβολταϊκών στοιχείων. Αυτό το προϊόν ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία AFCI 3.0, με εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης καλωδίων 450 μέτρων. Παράλληλα, παρέχει ολοκληρωμένες λειτουργίες ανίχνευσης ακροδεκτών AC και DC, σε συνδυασμό με προστασία από υπερθέρμανση για πρόσθετη ασφάλεια. Ο έξυπνος μηχανισμός ανίχνευσης σφαλμάτων υπογραμμίζει περαιτέρω την αξιοπιστία και την απόδοσή του.

Micro-inverter & iHomeManager: Φιλικότητα προς το περιβάλλον και ευκολία χρήσης

Τα νέα micro-inverters της Sungrow, S600S, S800S και S1600S, παρουσιάζουν μια σειρά από αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα απόδοσης και ευκολίας στις λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με εύκολη τοποθέτηση «plug-and-play», τα micro-inverters της Sungrow μειώνουν το χρόνο εγκατάστασης. Διαθέτουν έξυπνο σχεδιασμό με αυτοέλεγχο και διάγνωση IV για εύκολη εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του συστήματος. Το καινοτόμο σύστημα ψύξης τους ενισχύει την απόδοση κατά 6% για βέλτιστη απόδοση. Παράλληλα, η προηγμένη ασύρματη τεχνολογία επεκτείνει την απόσταση επικοινωνίας κατά 50%, ενισχύοντας την ευελιξία και την επεκτασιμότητα. Αυτές οι εξελίξεις στη σειρά «micro-inverters» της Sungrow, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας αποδοτικότητα και ευκολία.

Εκτός από τη σειρά micro-inverters, η Sungrow παρουσίασε επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης τον προηγμένο εξοπλισμό έξυπνης οικιακής διαχείρισης ενέργειας iHomeManager, ο οποίος εγκαινιάζει μια επανάσταση στην αλληλεπίδραση των οικιακών συσκευών. Υποστηρίζει φορτιστή EV, αντλία θερμότητας, μπαταρία και inverter, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη επικοινωνία και βέλτιστη απόδοση. Την ίδια στιγμή, οι επιλογές ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης προσφέρουν ευελιξία και ευκολία. Η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης (AI) του συστήματος μειώνει το κόστος ενέργειας και βελτιστοποιεί τη χρήση της εξοικονομώντας χρήματα, ενώ προβλέπει και αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή. Αυτή η καινοτόμος λύση μεταμορφώνει το οικιακό τοπίο, ενισχύοντας την άνεση και την ευκολία.