Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η κυρία Τσέτη: «Είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ για τις ελληνικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε νέες οικονομικές προκλήσεις, υγειονομικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές, καθώς και σειρά από μετασχηματισμούς, ψηφιακούς και κοινωνικούς. Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν συμμαχίες». Επίσης πρόσθεσε ότι «δύο χρόνια στο τιμόνι του Ελληνικού Δικτύου, του UN Global Compact Network Hellas, νιώθω ανάγκη να τονίσω είναι ότι θα πρέπει όλες οι εταιρείες αλλά και οι οργανισμοί να δεσμευθούν απέναντι στις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, Αρχές και Αξίες που συνάδουν με το σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις συνθήκες εργασίας, στην καταπολέμηση της παιδικής εργασίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς με κάθε τρόπο.
Εκτιμώ ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν προσυπογράψει τις Δέκα Αρχές κατάφεραν αφενός να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για βιώσιμη ανάπτυξη -αξιοπιώντας για παράδειγμα τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχει ο φορέας- και αφετέρου να αναδείξουν περισσότερο τη δράση τους ή τον ηγετικό τους ρόλο, σε επιμέρους τομείς».
Η ίδια υπογράμμισε την πίστη της στη νέα γενιά και πρόσθεσε ότι «στον όμιλό μας επενδύουμε, με άποψη, στους νέους εργαζομένους και επιστήμονες».
Επίσης σημείωσε ότι πρέπει το ταχύτερο να μεταμορφωθεί η χώρα σε Hub έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης και σε βιομηχανικό κόμβο και με αφορμή την πρόσφατη ομιλία της σε roundtable στα Ηνωμένα Έθνη με τίτλο: «A Gender Equal Future of Work in the Digital Age» – Ένα ίσο, έμφυλο εργασιακό μέλλον στην Ψηφιακή Εποχή» υπογράμμισε στο iEnergeia ότι: «Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα περισσότερα ταλέντα. Είναι αναγκαίο να μπορέσουν να επαναπατριστούν λαμπροί Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό».
Επιπλέον, η κυρία Τσέτη επεσήμανε ότι για να διασφαλιστεί η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων καθημερινά απαιτούνται πρακτικά μέτρα, τα οποία είναι δύσκολο να μετρηθούν άμεσα, ωστόσο όπβς συμπλήρωσε: «στον Όμιλο Τσέτη, αισθανόμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι ένα εκπληκτικό ποσοστό 70% του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης αποτελείται από γυναίκες».
Η ίδια, επεσήμανε, ακόμη: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και να εμπνέουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με την επιστημονική έρευνα» και πρόσθεσε ότι «η ισότητα των φύλων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προαιρετική πολυτέλεια, αλλά ως βασική αξία και αναγκαιότητα σε κάθε εταιρεία και οργανισμό».