Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα
Δευτέρα, 22/07/2024 - 15:29

Μια πρωτοβουλία πρωτοποριακή και με δωρεάν χρήση, που στοχεύει στην βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς θέτει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Συνολικά θα λειτουργούν στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης 7 σταθμοί εξοπλισμένοι με 45 ηλεκτρικά ποδήλατα εκ των οποίων το 1 θα είναι για χρήση από ΑμεΑ, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετακίνησης σε όλη την πόλη.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας, προσφέρουν μια εναλλακτική, οικολογική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Είναι εύκολα στη χρήση, και η ηλεκτρική υποβοήθηση τους επιτρέπει να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις με ελάχιστη προσπάθεια, καθιστώντας τα ιδανικά για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μισθώνουν ένα ποδήλατο μέσω των infokiosks που θα είναι εγκατεστημένα σε κάθε σταθμό, είτε μέσω της web εφαρμογής.

Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν στην πόλη μας βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Πλατεία Δημαρχείου(Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη)
  2. Σταθμός Μετρό Αργυρούπολης (Πλατεία Πόντου, Αργυρούπολη)
  3. Σταθμός Μετρό Ελληνικού (Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό)
  4. Πλατεία Βάρναλη (Λεωφόρος Γερουλάνου, Αργυρούπολη)
  5. Πλατεία Σουρμένων (Λεωφόρος Ιασωνίδου, Ελληνικό)
  6. Πλατεία Μεσολογγίου (Λεωφόρος Γερουλάνου, Αργυρούπολη)
  7. Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Γούναρη & Ιασωνίδου)

Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, έγινε παρουσίαση του συστήματος λειτουργίας στην πλατεία του Δημαρχείου Ελληνικού Αργυρούπολης, στον πρώτο σταθμό ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Την ανάδοχο εταιρεία AMCO ΑΒΕΕ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Μάρκελλος, ο Project Manager Κωνσταντίνος Ροδίτης και ο Nextbike Cyprus Νεόφυτος Ιωάννου.

Κατά την παρουσίαση του συστήματος χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο πράσινης και βιώσιμης πόλης. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και θα ενσωματώσουν τα ποδήλατα στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση της ατμόσφαιρας».

Και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα μόνο να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής! Προσέχουμε τα ποδήλατα και τα ξανακλειδώνουμε στους σταθμούς προκειμένου να τα χαρούμε ξανά και ξανά. Όσοι τα παρατήσουν ή να τα βανδαλίσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα. Παροτρύνουμε όλους τους πολίτες να δοκιμάσουν τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα και να απολαύσουν τα οφέλη της καθαρής και υγιεινής μετακίνησης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ένα καλύτερο μέρος για όλους!».