Συνάντηση της Προέδρου του ΕΒΕΑ με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα

Συνάντηση της Προέδρου του ΕΒΕΑ με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα
Πέμπτη, 13/06/2024 - 15:40

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, κ. Ali Al Dhaheri, την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω τόνωση των διμερών μας σχέσεων, αφού, αν και είναι ήδη πολύ καλές, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η από κοινού διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στα ΗΑΕ, με σκοπό την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις δυνατότητες και τις προοπτικές διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΑΕ.

Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Επιχειρηματικής Αποστολής στα ΗΑΕ σε συνεργασία με τα εκεί Επιμελητήρια, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Dubai και της Sharjah, με τα οποία το ΕΒΕΑ έχει ήδη συνάψει Μνημόνια Συνεργασίας.

Στη συνάντηση, επίσης, παρέστησαν ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΑΕ, κ. Ahmed Alkhateri, η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη και το στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα Φωτεινή Λαμπροπούλου.