ΔΕΠΑ Εμπορίας: Επιστρέφει 80 εκ. ευρώ στους καταναλωτές για μείωση των τιμών φυσικού αερίου

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Επιστρέφει 80 εκ. ευρώ στους καταναλωτές για μείωση των τιμών φυσικού αερίου
Δευτέρα, 14/02/2022 - 17:32

Ρεκόρ κερδοφορίας φαίνεται ότι κατέγραψε το 2021 η ΔΕΠΑ Εμπορίας, εξαιτίας και του ράλι των τιμών του φυσικού αερίου στις αγορές.

Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει περί τα 80 εκατ. ευρώ στους πελάτες της για εκπτώσεις στο φυσικό αέριο κάτι που θα συνεχιστεί για όσο διάστημα κρατά η ενεργειακή κρίση.

Χρήσιμο εργαλείο ως προς την εμπορική πολιτική που ακολουθεί η επιχείρηση αποτελεί και το χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου που διαθέτει με βάση και τις τελευταίες διεθνείς συμφωνίες που έκλεισε με προμηθευτές. Οι ποσότητες προέρχονται από εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ανταγωνιστικών τιμών κατόπιν και των αναγκών που έχουν οι πελάτες της.

Έτσι, από την Gazprom οι συμφωνημένες ποσότητες είναι της τάξης των 2 bcm, με την κοινοπραξία του TAP ανέρχονται στο 1 bcm, ενώ η πρόσφατη σύμβαση που σύναψε με την Sonatrach της Αλγερίας θέλει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας να έχει εξασφαλισμένα φορτία LNG για το 2022 της τάξης των 0,550 bcm. Επίσης πηγές θέλουν την ελληνική εταιρεία να προσβλέπει και ποσότητες 0,330 bcm από τον ελληνοτουρκικό αγωγό αερίου.