Συμμετοχή της ΕΔΑ Αττικής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Συμμετοχή της ΕΔΑ Αττικής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Πέμπτη, 04/05/2023 - 12:56

Την πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΑ Αττικής, κος Λεωνίδας Μπακούρας, προκειμένου να αναδείξει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων ανάπτυξης στους εκπροσώπους των Δήμων.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ενημερώθηκαν ότι μια νέα εποχή προδιαγράφεται στο πλαίσιο της έλευσης της Italgas, του τρίτου μεγαλύτερου διαχειριστή δικτύου στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό της ανάπτυξης των υποδομών της Εταιρείας στους Δήμους στην Περιφέρειας Αττικής, ο κος Μπακούρας τόνισε ότι, η Εταιρεία καθοδηγούμενη από δέσμευση και συνέπεια πρόκειται να υλοποιήσει έργα ανάπτυξης και ενίσχυσης δικτύου υψηλών προδιαγραφών τηρώντας απαρέγκλιτα το Νομοθετικό, Κανονιστικό και Ρυθμιστικό πλαίσιο και σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου διανομής.

Η νέα τροχιά ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής, από το τρέχον έτος, σηματοδοτείται από την καινοτομία που αφορά στην αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των υποδομών της με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους για την υποδοχή ανανεώσιμων αερίων. Ιδιαίτερα, ο κος Μπακούρας επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Αττικής δίνεται η δυνατότητα στοχευμένης ανάπτυξης του βιομεθανίου ενώ παράλληλα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία της Italgas, η ψηφιοποίηση των υποδομών διανομής, ως καταλύτης, θα επιταχύνει την υποδοχή και διανομή του βιομεθανίου.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας του μετόχου, η Εταιρεία έχει υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία Picarro Surveyor, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εποπτείας και προληπτικής έρευνας των δικτύων φυσικού αερίου που υλοποιείται μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος ανίχνευσης ενδεχόμενων διαρροών φυσικού αερίου. Η προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης του συστήματος Picarro εγγυάται την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του δικτύου διανομής, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα στον έλεγχο δικτύου καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία θα έχει υλοποιήσει προληπτική έρευνα στο σύνολο των 3.850 χιλιομέτρων που διαχειρίζεται, παρέχοντας αποτελεσματικές, βιώσιμες και ασφαλείς υπηρεσίες προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Περαιτέρω κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι, η ΕΔΑ Αττικής θα προβεί σε προγραμματισμό συναντήσεων με τους Δημάρχους της Αττικής σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων ανάπτυξης δικτύου σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας, στοχεύοντας στον περαιτέρω συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εταιρείας για τις άμεσες απαιτούμενες ενέργειες των αποκαταστάσεων κατά το στάδιο ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής δικτύου και την επίλυση τυχόν ζητημάτων που αφορούν στους πολίτες της Αττικής.