Σημαντικές διακρίσεις για την Enaon και την Enaon EDA στα Health & Safety Awards 2024

Σημαντικές διακρίσεις για την Enaon και την Enaon EDA στα Health & Safety Awards 2024
Τρίτη, 11/06/2024 - 08:50

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν η Enaon και η θυγατρική της Enaon EDA, του ομίλου Italgas, στην τελετή βράβευσης των νικητών των Ηealth and Safety Awards 2024, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Τα Health & Safety Awards 2024 διοργανώθηκαν για 10η χρονιά από την BOUSSIAS Events υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, που κατά αποκλειστικότητα αφορά στην Υγεία & Ασφάλεια στην Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Εnaon και Εnaon EDA απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία:

Το Βραβείο Bronze για την Enaon στην κατηγορία «Εκκένωση Εγκαταστάσεων» για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εκκένωσης νέων εγκαταστάσεων, καθώς και το Βραβείο Winner για την Enaon EDA στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» για την ασφάλεια στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, το οποίο παρελήφθη από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon EDA κα Francesca Zanninotti.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon EDA κα Francesca Zanninotti υπογράμμισε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Η υγεία και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας αποτελούν για την Enaon EDA ύψιστη προτεραιότητα. Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παραλαμβάνω το βραβείο, καθώς αυτή η διάκριση αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τη δέσμευσή μας στην προώθηση και τη διατήρηση υψηλών προτύπων ασφάλειας στις δραστηριότητες μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναγνώριση και αξιολόγηση των κινδύνων και την εκπαίδευση των εμπλεκομένων όσο και στην ετοιμότητα για την πρόληψη και διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το βραβείο αυτό είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης όλων των μελών της ομάδας μας και η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη της καινοτομίας, της επαγγελματικής αριστείας. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους διοργανωτές που με τα Health and Safety Awards προωθούν την αριστεία στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Enaon EDA για τη συλλογική τους προσπάθεια στην προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας σε όλα τα πεδία δραστηριότητας. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί να φωτίζουμε το δρόμο προς ένα ασφαλέστερο, υγιέστερο μέλλον».

Οι σημαντικές βραβεύσεις των Enaon και Enaon EDA εκφράζουν τη δυναμική και τη δέσμευση που αναλαμβάνουν οι ελληνικές εταιρείες του ομίλου Italgas για την ικανοποίηση των ύψιστων προσδοκιών και τη διαμόρφωση της κατάλληλης κουλτούρας για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, αλλά και σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων τους.Τέλος, η συμμόρφωση με τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας, αλλά και οι σχετικές πιστοποιήσεις των Enaon και Enaon EDA επιβεβαιώνουν την τήρηση υψηλών προτύπων και διαδικασιών, ενισχύουν την αξιοπιστία της εταιρείας και δημιουργούν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη συνεχή βελτίωση και συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας, η Εnaon και η Enaon EDA δημιουργούν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων και κάνοντας σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.