Η Gastrade ανέθεσε στη Gaslog τη συντήρηση του FSRU Αλεξανδρούπολης

Η Gastrade ανέθεσε στη Gaslog τη συντήρηση του FSRU Αλεξανδρούπολης
Τρίτη, 02/07/2024 - 14:53

Ανακοίνωση ΡΑΑΕΥ σχετικά με το αίτημα Ανάθεσης Πράξεων Διαχείρισης σε τρίτο για τον Πλωτό Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης».

Η εταιρεία με την επωνυμία «GASTRADE ANΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ», με δ.τ. «GASTRADE A.E.», η οποία είναι κάτοχος Άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου(«ΑΣΦΑ») για τον Πλωτό Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης» (υπ’ αριθ. Δ1/Α/19466/19.08.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθ. 60/2017, 406/2018, 1377/2020, 1580/2020, 138/2021 και 130/2023 Αποφάσεις της ΡΑΕ) και Άδειας Διαχείρισης ΑΣΦΑ (Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθ. 824/2022), υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) την υπ’ αριθ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ Ι-376193/26.06.2024 (GASTRADE αρ. πρωτ. 768/1/ΚΣ) αίτηση για την ανάθεση στη ναυτική εταιρεία με την επωνυμία «ΓΚΑΣΛΟΓΚ ΦΛΟΑΤΙΝΓΚ ΣΕΡΒΙΣΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «Gaslog Floating Services M.C.» («Ανάδοχος») η οποία εδρεύει στον Δήμο Πειραιά επί της οδού Ακτή Μιαούλη 69, πράξεων διαχείρισης του «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης» σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (υπ’ αριθ. οικ. 178065 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ΦΕΚ Β’ 3430/2018).

Συγκεκριμένα, στον Ανάδοχο πρόκειται να ανατεθούν οι ακόλουθες πράξεις λειτουργίας και συντήρησης:

1. Συντήρηση, επισκευή και λειτουργία του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης και όλου του εξοπλισμού της πλωτής μονάδας.

2. Προμήθεια όλων των καυσίμων, εκτός από το ΥΦΑ, των λιπαντικών και των ανταλλακτικών για το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης.

3. Στελέχωση, μισθοδοσία και εκπαίδευση του πληρώματος του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης.

4. Πρόσδεση των πλοίων μεταφοράς ΥΦΑ στο ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης, εκτός των υπηρεσιών ρυμούλκησης και πλοηγών που θα παρέχονται από τον

Κάτοχο της Άδειας Διαχείρισης, παραλαβή, μέτρηση και έλεγχο του ΥΦΑ κατά την παράδοση, αποθήκευση και παρακολούθηση αποθεμάτων ΥΦΑ επί του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης, άντληση, αεριοποίηση και μεταφορά (ως αεριοποιημένο φυσικό αέριο) του αποθηκευμένου ΥΦΑ μέχρι το σημείο σύνδεσης με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου («Σημείο Εκφόρτωσης Φυσικού Αερίου»).

5. Καθορισμός, ανάπτυξη και εφαρμογή διαδικασιών και μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης.

6. Παροχή υπηρεσιών περιβαλλοντικής διαχείρισης και διαχείρισης αποβλήτων του FSRU συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης και μυοκτονίας.

7. Παροχή και αποθήκευση όλων των προμηθειών και ανταλλακτικών συμπεριλαμβανομένου και του νερού.

8. Προμήθεια (ή παραγωγή) αζώτου και αδρανούς αερίου (μόνο για χρήση στο ΑΣΦΑ).

9. Υπηρεσίες που αφορούν στη μεταφόρτωση φορτίου από πλοίο σε πλοίο (STS).

10. Απόκτηση και διατήρηση όλων των πιστοποιητικών και εγγράφων που αφορούν στο ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης.

11. Προμήθεια και διατήρηση όλων των ασφαλιστικών καλύψεων που αφορούν στο ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης.

12. Παροχή ραδιοτηλεπικοινωνιών.

13. Παροχή στον Κάτοχο της Άδειας Διαχείρισης ΑΣΦΑ (Gastrade) αναφορών λειτουργίας και συντήρησης.

Όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ, να υποβάλει ενώπιον της ΡΑΑΕΥ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση κατά τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίες θα συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.