Gastrade: Στην Bulgartransgaz αναθέτει τη διαχείριση των χερσαίων εγκαταστάσεων του FSRU Αλεξανδρούπολης

Gastrade: Στην Bulgartransgaz αναθέτει τη διαχείριση των χερσαίων εγκαταστάσεων του FSRU Αλεξανδρούπολης
Τρίτη, 01/10/2024 - 15:27

Η ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ σχετικά με το αίτημα Ανάθεσης Πράξεων Διαχείρισης σε τρίτο για τον Πλωτό Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης»

Η εταιρεία με την επωνυμία «GASTRADE ANΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ», με δ.τ. «GASTRADE A.E.», η οποία είναι κάτοχος Άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου(«ΑΣΦΑ») για τον Πλωτό Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης» (υπ’ αριθ. Δ1/Α/19466/19.08.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθ. 60/2017, 406/2018, 1377/2020, 1580/2020 και 138/2021 Αποφάσεις της ΡΑΕ) και Άδειας Διαχείρισης ΑΣΦΑ (Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθ. 824/2022), υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) την υπ’ αριθ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ I-381299/26.09.2024 (GASTRADE αρ. πρωτ. 832/1/ΚΣ) αίτηση για την ανάθεση στη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΟΥΛΓΚΑΡΤΡΑΝΣΓΚΑΖ ΜΑΕ» («Ανάδοχος») η οποία εδρεύει στην Στολίτσνα Βουλγαρίας επί της οδού Πάντσο Βλαντιγκέροβ, πράξεων διαχείρισης του «ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης» σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου (υπ’ αριθ. οικ. 178065 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ΦΕΚ Β’ 3430/2018).

Συγκεκριμένα, στον Ανάδοχο πρόκειται να ανατεθούν οι ακόλουθες πράξεις διαχείρισης:

  1. Συντήρηση, επισκευή και λειτουργία του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.
  2. Προετοιμασία και διατήρηση στοιχείων σχετικά με τη συντήρηση του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.
  3. Εκτέλεση της τακτικής και έκτακτης συντήρησης που απαιτείται για τον Αγωγό και τις Χερσαίες Εγκαταστάσεις.
  4. Σύσταση τροποποιήσεων, επισκευών κεφαλαίου, αντικαταστάσεων και βελτιώσεων για τον Αγωγό και τις Χερσαίες Εγκαταστάσεις.
  5. Στελέχωση, μισθοδοσία και εκπαίδευση του προσωπικού.
  6. Εφαρμογή διαδικασιών και μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της προστασίας του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.
  7. Aνάπτυξη διαδικασιών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  8. Παροχή και αποθήκευση όλων των προμηθειών και των ανταλλακτικών του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.
  9. Διατήρηση της Εγγύησης Καλής Εκτέλεσης σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία και συντήρηση του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.
  10. Παροχή και διατήρηση όλων των ασφαλιστικών καλύψεων που αφορούν το προσωπικό και τα οχήματα σε σχέση με τη συμφωνία λειτουργίας και συντήρησης.
  11. Παροχή στον κάτοχο της Άδειας Διαχείρισης του ΑΣΦΑ (Gastrade) τακτικών εκθέσεων λειτουργίας και συντήρησης.

Όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ, να υποβάλει ενώπιον της ΡΑΑΕΥ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση κατά τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίες θα συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.