Η Verimpact υποστηρίζει το Θερινό Σχολείο BioMed-AI για δεύτερη χρονιά

Η Verimpact υποστηρίζει το Θερινό Σχολείο BioMed-AI για δεύτερη χρονιά
Δευτέρα, 27/05/2024 - 15:16

Τις εργασίες του Θερινού Σχολείου BioMed-AI Summer School που τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά η Verimpact.

Το Θερινό Σχολείο με θέμα τη βιοϊατρική και βιοηθική στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των Big Data συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ) της Ακαδημίας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΕΠΛΟ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει την ευκαιρία σε επιστήμονες και ερευνητές από το χώρο της νομικής, φιλοσοφίας, βιοϊατρικών επιστημών και επιστημών πληροφορικής να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση των ευκαιριών και των προκλήσεων της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην βιοιατρική μέσω της επισκόπησης των σημερινών και μελλοντικών εφαρμογών της ΤΝ στον τομέα αυτό, του ρυθμιστικού πλαισίου, των ηθικών προβληματισμών της χρήσης της και των ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκύπτουν.

H Verimpact θα συμμετάσχει σε πάνελ για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιωσιμότητα και με παρουσιάσεις αναφορικά με τη χρήση της πλατφόρμας της Verimpact από βιοιατρικές εταιρείες για αξιολογήσεις με βάση τα κριτήρια ESG καθώς και στη σύνταξη Εκθέσεων Βιωσιμότητας και ESG.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

Σχετικά με την Verimpact

Η Verimpact παρέχει εργαλεία σε εταιρείες για να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, την κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG), μέσω του βιώσιμου εταιρικού μετασχηματισμού τους. Η μεθοδολογία, η πλατφόρμα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Verimpact προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικούς/διεθνείς οργανισμούς για να μετρήσουν τον αντίκτυπό τους στο ESG, να εκπαιδεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να εφαρμόσουν την στρατηγική τους για το ESG και να προετοιμαστούν για τη δημιουργία επενδύσεων με βάση το ESG. Η Verimpact υποστηρίζει οργανισμούς ώστε να ευθυγραμμιστούν με το ESG σε όλα τα επίπεδα με την υπάρχουσα και επερχόμενη ρυθμιστική νομοθεσία, να προετοιμαστούν για επενδύσεις και μέτρηση του αντίκτυπού τους στο ESG με μια σειρά προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί από μια ομάδα καταξιωμένων εμπειρογνωμόνων και με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και λύσεις cloud και απευθύνονται σε κάθε είδους οργανισμούς, από κυβερνήσεις και εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες έως νεοφυείς επιχειρήσεις.