2ο Hellenic Impact Investing Conference: Η Αθήνα γίνεται ξανά το επίκεντρο των παγκόσμιων βιώσιμων επενδύσεων

2ο Hellenic Impact Investing Conference: Η Αθήνα γίνεται ξανά το επίκεντρο των παγκόσμιων βιώσιμων επενδύσεων
Τετάρτη, 18/09/2024 - 14:16

Εμπειρογνώμονες και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στην Αθήνα για να ηγηθούν των συζητήσεων γύρω από τις βιώσιμες επενδύσεις και την κοινωνική υπευθυνότητα

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της περσινής εναρκτήριας εκδήλωσης, το Hellenic Impact Investing Network (HIIN) διοργανώνει φέτος το 2ο Hellenic Impact Investing Conference που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αθήνα.

Το διεθνές συνέδριο με φετινό θέμα «Emerging Horizons: Cultivating New Ecosystems Through Impact Investing», εστιάζει στην προώθηση των βιώσιμων επενδύσεων σε καινούριες αγορές, και την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων στα παγκόσμια προβλήματα του πλανήτη.

Το HIIC24 θα καλωσορίσει διακεκριμένους ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επενδυτές, επιχειρηματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στο Anassa City Events. Οι παρευρισκόμενοι θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια, πάνελ και ειδικές εκδηλώσεις, όλα με στόχο την εξερεύνηση των τελευταίων τάσεων στον τομέα των Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ, Impact Investing).

Το Rockefeller Brothers Fund από τη Νέα Υόρκη, θα επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο του 2ου Hellenic Impact Investing Conference

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα παγκοσμίως, το Rockefeller Brothers Fund από τη Νέα Υόρκη, θα επισκεφτεί την χώρα μας για να παρουσιάσει την στρατηγική του και την μακροχρόνια δέσμευσή του στις βιώσιμες επενδύσεις και την κοινωνική ευθύνη.

Ο κ. Κωστής Τσελένης, Πρόεδρος του ΔΣ του HIIN, του Ελληνικού Δικτύου Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος και Διευθύνων Σύμβουλος του Swiss Impact Office, σχολίασε:

«Η φετινή εκδήλωση είναι μέρος σειράς εκδηλώσεων ανά τον κόσμο που φιλοδοξούν να καθιερώσουν την μεθοδολογία του Impact Investing ως μια επενδυτική επανάσταση που αλλάζει τα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας. Κορυφαίοι ειδικοί θα παρουσιάσουν πως οι επενδύσεις σε καινοτόμες ιδέες, τεχνολογίες και προϊόντα, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα του πλανήτη, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη.»

Το HIIC24 θα καινοτομήσει για ακόμη μία φορά, καθώς θα είναι μία εκδήλωση χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσω αναδασώσεων, σε συνεργασία με την Generation Forest Invest, αποδεικνύοντας και στην πράξη, τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα. Το συνέδριο στοχεύει επίσης να είναι πλήρως συμπεριληπτικό και προσβάσιμο, μηδενίζοντας και τα απόβλητα.

Συζητήσεις, καινοτομίες και λύσεις για τα πιο επείγοντα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα του πλανήτη

Το φετινό HIIC24 θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η κλιματική ανθεκτικότητα, η προστασία της βιοποικιλότητας, η έξυπνη και βιώσιμη γεωργία, η διαχείριση αποβλήτων με καινούριες τεχνολογίες, μέθοδοι δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, αναδασώσεις μέσω λύσεων βασισμένων στη φύση, το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καινοτομίες και λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα, και η ενσωμάτωση των αρχών του ESG σε επενδυτικές στρατηγικές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο Hellenic Impact Investing Conference στο www.impactconference.gr

Χορηγοί του 2ου Hellenic Impact Investing Conference είναι οι: Motor Oil , Triodos Investment Management, Cosmote, Community Investment Management, Energy Intel Group

Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι οι: Pireaus Bank, New Energy Partners, Helidoni Group, Bergos, Brite , Refeelme, The American College of Greece

Συνεργάτες του συνεδρίου είναι το HIIN και οι: GSG Impact, Impact Europe, Phenix Capital Group, Impact Hub Athens, Swiss Impact Office

Το Hellenic Impact Investing Network (HIIN), είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ).Λειτουργεί ως το επίσημο Εθνικό Συμβούλιο της Ελλάδας για τo Impact Investing, υπό την αιγίδα του GSG Impact, του διεθνούς οργανισμού για τις ΕΠΚΑ.

Το HIIN εστιάζει στην ευαισθητοποίηση γύρω από την δυναμική του Impact Investing, την υποστήριξη βιώσιμων επενδυτικών στρατηγικών και την προώθηση την επενδυτικής αυτής μεθοδολογίας στην Ελλάδα. Παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε επενδυτές, εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνητικούς φορείς ώστε να ενσωματώσουν στρατηγικές με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Η στρατηγική του HIIN διαμορφώνεται από μια συμβουλευτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/09/2024 - 14:24