EDF Renewables: Ανάπτυξη ηλιακού πάρκου 50 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

EDF Renewables: Ανάπτυξη ηλιακού πάρκου 50 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πέμπτη, 11/03/2021 - 14:02

Άδεια προγραμματισμού δόθηκε στην EDF Renewables για το ηλιακό φωτοβολταϊκό έργο Sutton Bridge ισχύος 50 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο του South Holland έδωσε την άδεια για να προχωρήσει η ανάπτυξη του έργου ύστερα από μία περίοδο διαβουλεύσεων με τους ντόπιους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο μεγάλης κλίμακας ηλιακό έργο που αναπτύσσεται από την EDF Renewables στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής της EDF Renewables για τα ηλιακά έργα, Ben Fawcett, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που λαμβάνουμε την άδεια για την ανάπτυξη του έργου, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για ηλιακή ενέργεια, καθώς είναι ηλιόλουστος και έχει μια κοντινή σύνδεση δικτύου. Μέσω επιπρόσθετης φύτευσης, συμπεριλαμβανομένων των φυτοφυλακίων φυσικών ειδών, θα ενθαρρύνουμε τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουμε τυχόν οπτικές επιπτώσεις της ανάπτυξης. Είμαστε ένας έμπειρος προγραμματιστής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κοινότητες στην τοπική περιοχή για να τους κρατήσουμε ενημερωμένους για την πρόοδο του έργου».

«Το Sutton Bridge βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πολλών ηλιακών έργων που έχουμε προγραμματίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έργα μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μας επιτρέψουν να συμβάλουμε στην πράσινη οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Covid-19 και να βοηθήσουμε τη χώρα να προχωρήσει σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών», πρόσθεσε ο Fawcett.

Η ομάδα του έργου θα διερευνήσει επίσης την αποθήκευση μπαταριών και τις δυνατότητες μελλοντικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο χώρο.