Equinor: Το πλωτό αιολικό πάρκο Hywind Scotland έφτασε σε συντελεστή ισχύος 57%

Equinor: Το πλωτό αιολικό πάρκο Hywind Scotland έφτασε σε συντελεστή ισχύος 57%
Τρίτη, 23/03/2021 - 15:55

Το πλωτό αιολικό πάρκο Hywind Scotland σημείωσε νέο ρεκόρ συντελεστή υψηλότερης ισχύος, ξεπερνώντας το 57%, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών λειτουργίας του, το Hywind Scotland πέτυχε μέσο συντελεστή ισχύος 54%, έναντι του μέσου όρου της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι περίπου στο 40%.

Σημειώνεται ότι ο συντελεστής ισχύος είναι ο λόγος της πραγματικής ενεργειακής απόδοσης για μια δεδομένη χρονική περίοδο, προς τη μέγιστη δυνατή παραγωγή. Ένας υψηλότερος παράγοντας ισχύος σημαίνει χαμηλότερη διακοπή και υψηλότερη αξία.

Η Equinor δήλωσε ότι το αιολικό έργο Hywind Scotland έχει «αποδείξει πραγματικά» τις δυνατότητες πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, «ανοίγοντας το δρόμο» για την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για 1 GW πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030.

Η διευθύντρια του πάρκου Hywind Scotland, Sonja Chirico Indrebo, δήλωσε:

«Στην Equinor προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την εξαγωγή μαθημάτων για την υποστήριξη μελλοντικών έργων».

«Οι ανεμογεννήτριες του Hywind Scotland καλύπτονται από αισθητήρες, για να εξάγουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από το αιολικό πάρκο. Παρακολουθούμε τα πάντα, από την πρόσδεση και τις δομικές καταπονήσεις έως τα πιο τακτικά δεδομένα αισθητήρων ανεμογεννητριών, εξετάζοντας τον καλύτερο τρόπο βελτιστοποίησης αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, καθώς ετοιμάζουμε να αναπτύξουμε σε κλίμακα. Μοιραζόμαστε τμήματα αυτών των δεδομένων με ολόκληρο τον κλάδο για να βοηθήσουμε την πρόοδο της τεχνολογίας παγκοσμίως, ευρύτερα από τις δικές μας λειτουργίες».