Η Natural Power θα παρέχει υποστήριξη στους δανειστές σε όλο το στάδιο κατασκευής του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Φινλανδίας, του Mutkalampi ισχύος 404MW που αναπτύσσεται από τη Neoen.
Η Natural Power θα ενεργήσει ως τεχνικός σύμβουλος και το πεδίο εργασίας της θα περιλαμβάνει πιστοποίηση μειώσεων χρεών, τακτικές αναφορές προόδου και επισκέψεις σε ιστότοπους.
Η συμβουλευτική εταιρεία παρέχει υπηρεσίες τεχνικής επιμέλειας και εκτίμηση ενεργειακής απόδοσης στη Neoen για τη χρηματοδότηση του Mutkalampi.
Μάλιστα, η Neoen έφτασε πρόσφατα σε χρηματοοικονομικό κλείσιμο για το έργο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο στη Φινλανδία, αντιπροσωπεύοντας το 2% της ετήσιας παραγωγής της χώρας.
Η Natural Power παρουσίασε μια ανεξάρτητη, τραπεζική εκτίμηση ενεργειακής απόδοσης και μια ολοκληρωμένη έκθεση τεχνικής δέουσας επιμέλειας, η οποία περιλαμβάνει μια ανασκόπηση της σύμβασης EPC, της συμφωνίας O&M ανεμογεννητριών, της συμφωνίας σύνδεσης δικτύου, όλων των συμφωνιών αγοράς ενέργειας, του κατασκευαστικού προγράμματος, του ηλεκτρικού σχεδιασμού, της πρόσβασης στο χώρο και των ρυθμίσεων μεταφοράς, των επίγειων ερευνών, της τεχνολογίας ανεμογεννητριών, των αδειών και της περιβαλλοντικής ανασκόπησης, καθώς και της ανασκόπησης τεχνικών εισροών χρηματοοικονομικού μοντέλου.
Αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από τη Mutkalampi θα παρέχεται στην Google, την Heineken, την Nobian (στο παρελθόν Nouryon), την Philips και την Signify μέσω πέντε δεκαετών εταιρικών συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για 251MW.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ίδιο το κεφάλαιο της Neoen και μια διευκόλυνση ανώτερου χρέους ύψους 290 εκατ. ευρώ που παρέχεται από τον γερμανικό διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων MEAG, που ενεργεί για λογαριασμό πρωτογενών ασφαλιστικών εταιρειών της ERGO, θεσμικών επενδυτών μέσω της MEAG και αρκετών επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η MEAG.
Η Neoen εξασφάλισε επίσης χρηματοδότηση ΦΠΑ 38 εκατ. ευρώ από τη σουηδική τράπεζα SEB.
Η συνολική επένδυση στο αιολικό πάρκο εκτιμάται σε 478 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από το κόστος χρηματοδότησης.
Το πρώτο στάδιο της παραγωγής ενέργειας πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2022 και το δεύτερο στάδιο, το τρίτο τρίμηνο του 2023.