Γερμανία: Παράδοση πάνω από 1 εκατ. πάνελ στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

Γερμανία: Παράδοση πάνω από 1 εκατ. πάνελ στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης
Unsplash
Τρίτη, 14/05/2024 - 17:18

Tην παράδοση της παραγγελίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο "Witznitz Solar Park" στο Lobstadt, στη Γερμανία ανακοίνωσε η JinkoSolar Holding Co.

Ειδικότερα σε ανακοίωσή της η εταιρεία η JinkoSolar έχει παραδώσει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια Tiger Neo πάνελ στο πάρκο. Ο γερμανικός όμιλος ασφαλίσεων SIGNAL IDUNA, μέσω της θυγατρικής της HANSAINVEST Real Assets GmbH, έχει επενδύσει στο έργο, εξασφαλίζοντας τα 605 MW, ενώ η Shell Energy Europe έχει υπογράψει 15ετές PPA. Το έργο κατασκευάστηκε πέρυσι από την MOVE ON Energy, η οποία και έχει αναλάβει την λειτουργική διαχείριση του πάρκου.

Το έργο αναμένεται να παρέχει 0.6 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Μάλιστα το συγκεκριμένο πάρκο συνιστά το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Γερμανία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Ο κ. Frank Niendorf, Γενικός Διευθυντής της JinkoSolar Europe σχολίασε σχετικά ότι "Η ταχεία επέκταση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας σε Γερμανία και Ευρώπη είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε προς μια βιώσιμη αύξηση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αντίστοιχα μείωση των εκπομπών άνθρακα. Γι’ αυτό η JinkoSolar είναι περήφανη που παρέδωσε περισσότερα από 1.1 εκατομμύρια TOPCon Tiger Neo πάνελ σε αυτό το έργο "ορόσημο". Το Witznitz Solar Park, έχει ήδη εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τον κλάδο των ΑΠΕ ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στη Γερμανία και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά TOPCon".

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρήκαμε έναν αξιόπιστο και ανταγωνιστικό εταίρο και προμηθευτή για το έργο μας στο πρόσωπο της JinkoSolar", επισήμαναν ο Mr Steffen Montag, Διευθύνων Σύμβουλος της MOVE ON Energy και ο κ. Wolfgang Pielmaier, Τεχνικός Διευθυντής της MOVE ON Energy.

Να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο Witznitz ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στη Σαξονία το 2023.