Volton: Πίστωση του ειδικού τέλους ΑΠΕ για τα έτη 2015-2019

Volton: Πίστωση του ειδικού τέλους ΑΠΕ για τα έτη 2015-2019
Unsplash
Τρίτη, 21/05/2024 - 19:25

Στην πίστωση των ποσών που προκύπτουν για τους τελικούς καταναλωτές από το ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ 1% σε περιοχές που λειτουργούν μονάδες για τα έτη 2015 – 2019 προχωρά η Volton.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η VOLTON Α.Ε. υπό την ιδιότητα της καθολικής διαδόχου της ΚΕΝ Α.Ε., συνεπεία της από 02/10/2023 συγχώνευσης των εταιρειών, για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί σχετικά, σας γνωστοποιεί ότι, μετά την ολοκλήρωση από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) της διαδικασίας καθορισμού των δικαιούχων πίστωσης ειδικού τέλους 1% σε οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές οπού λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. και υβριδικοί σταθμοί για την περίοδο 2015-2019, για τους οποίους (δικαιούχους) δεν εκκρεμούν ενστάσεις, ή/και επιλύθηκαν οι τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις, και επιμερισμού του ποσού που αντιστοιχεί σε έκαστο οικιακό καταναλωτή, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) γνωστοποίησε τα σχετικά αρχεία με τους δικαιούχους του Ειδικού Τέλους και το αναλογούν ποσό πιστώσεως, σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας αναφορικά με την διαδικασία απόδοσης του Ειδικού Τέλους, θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι για Ενεργούς Πελάτες η πίστωση πραγματοποιήθηκε μέσω εκδοθέντος, λειτουργούσης της σύμβασης προμήθειας, Λογαριασμού Κατανάλωσης ενώ για τους Πελάτες που δεν διατηρούν σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε ισχύ (μη Ενεργοί Πελάτες), εκδόθηκε έκτακτος λογαριασμός, με την ένδειξη «Διορθωτικός Τελικός». Ειδικότερα, η πίστωση αποτυπώθηκε, τόσο στην περίπτωση των Ενεργών Πελατών όσο και στην περίπτωση των μη Ενεργών, στην πρώτη (1η) σελίδα του Λογαριασμού με την ένδειξη «Έκπτωση Η.Ε. λόγω Α.Π.Ε. στην Περιοχή σας». Σημειώνεται, ακόμη, ότι εάν το αποδιδόμενο ποσό, μετά τον συμψηφισμό τυχόν οφειλών, παραμένει πιστωτικό, αποδίδεται στον δικαιούχο.

Η είσπραξη του πιστωτικού ποσού από τον δικαιούχο οικιακό καταναλωτή πραγματοποιείται κατόπιν της προσκόμισης προς τη VOLTON A.E., των απαραίτητων αποδεικτικών ταυτοπροσωπίας (Δελτίο Ταυτότητας, αποδεικτικό Α.Φ.Μ.) και της προβλεπόμενης στο οικείο ρυθμιστικό πλαίσιο υπεύθυνης δήλωσής του, με την οποία δηλώνει ότι ήταν πραγματικός καταναλωτής της ενεργούς σύνδεσης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της απόφασης επιμερισμού, ήτοι την 31.07.2020.

Διευκρινίζεται ότι εάν το ποσό της πίστωσης παραμείνει ανείσπρακτο, τότε θα επιστρέφεται στην ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. ή στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστή ΜΔΝ κατά περίπτωση, με ταυτόχρονη ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και το ποσό αυτό θα συνυπολογιστεί στον επιμερισμό του επόμενου έτους υπέρ των οικιακών καταναλωτών της Κοινότητας στην οποία είχε ενεργή σύνδεση ο δικαιούχος οικιακός καταναλωτής κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης επιμερισμού.