Η Akuo εγκαινίασε την συμμετοχική χρηματοδότηση crowdfunding για 4 φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Θεσσαλία

Η Akuo εγκαινίασε την συμμετοχική χρηματοδότηση crowdfunding για 4 φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Θεσσαλία
Παρασκευή, 05/07/2024 - 08:33

Στόχος της Akuo Energy Greece, είναι «η πράσινη μετάβαση να προχωρήσει μέσα από τη συμμετοχή της κοινωνίας»

Με μια λιτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» παρουσία υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και στελεχών της ενεργειακής αγοράς, η Akuo Energy Greece, θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Akuo, ανακοίνωσε την έναρξη της συμμετοχικής χρηματοδότησης σε πράσινες επενδύσεις που ήδη εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding campaign) που γίνεται στη χώρα μας και αφορά στην αναχρηματοδότηση του έργου Thessaly Solar Power ισχύoς 4 MWp που λειτουργεί στη Θεσσαλία από τον Αύγουστο του 2022, εκτείνεται σε 20 στρέμματα γης και περιλαμβάνει 4 φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Από την 1η Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα της AkuoCoop για εγγραφές προκειμένου να αντληθούν επενδυτικά κεφάλαια από πολίτες που επιθυμούν να επενδύσουν στην τοπική και βιώσιμη οικονομία.

Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα η Σάρα Ερνάντες Νας, διευθύντρια του προγράμματος Groundfunding AKUO Energy τόνισε ότι «η καμπάνια χρηματοδότησης θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίου ενός εκατομμυρίου ευρώ και με το επενδυτικό προϊόν να έχει την μορφή ομολόγων σταθερού επιτοκίου 6,5%».

Την επενδυτική πρωτοβουλία της Akuo Energy Greece χαιρέτησαν με ενθουσιασμό όλοι οι ομιλητές και συγκεκριμένα η Yφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου η οποία χαρακτήρισε την καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης ως «καινοτόμο εγχείρημα για την προώθηση της πράσινης ενέργειας» και τόνισε ότι

«θέλουμε να δούμε τους πολίτες να έχουν ρόλο στα ενεργειακά δρώμενα. Θέλουμε να γίνουν μέτοχοι της προσπάθειας της ενεργειακής μετάβασης της χώρας», ο Yφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης που χαρακτήρισε την συγκεκριμένη δράση

«ευχάριστο γεγονός που αναδεικνύει της αξία της οικονομικής διπλωματίας», ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Χρήστος Κέλλας που έδωσε τα εύσημα σε όσους προκρίνουν το πρότυπο της «ενεργειακής δημοκρατίας», ιδίως όταν αυτό αφορά στην πληγείσα από την θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, Θεσσαλία. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Akuo Energy Greece οι κ.κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων υλών ΥΠΕΝ, Πέτρος Βαρελίδης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και υδάτων ΥΠΕΝ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος Δήμαρχος Κιλελέρ, Francois de Ricolfis Υπεύθυνος οικονομικών υπηρεσιών της Γαλλικής Πρεσβείας για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, Antoine Guimard, CEO Κεντρικής Ευρώπης AKUO Energy.