Η Sungrow ανακοίνωσε έσοδα ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 1ο 6μηνο τους 2024

Η Sungrow ανακοίνωσε έσοδα ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 1ο 6μηνο τους 2024
Πέμπτη, 29/08/2024 - 13:44

Aύξηση 8,38% σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς

Η Sungrow, παγκοσμίως ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Χάρη στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζει να αναπτύσσεται, ωθούμενος από μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών πρωτοβουλιών, των οικονομικών δεδομένων και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Sungrow διατήρησε την ηγετική της θέση στην παραγωγή και διανομή προϊόντων και λύσεων υψηλής ποιότητας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά inverter, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, inverter για αιολικά πάρκα, πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα, λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και συστήματα παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Ενώ οι συνθήκες της αγοράς παρουσίαζαν διακυμάνσεις, η εταιρεία διατήρησε τη στρατηγική της ευθυγράμμιση για ανάπτυξη.

Οικονομικά στοιχεία

Η Sungrow παρουσίασε διπλάσια αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα καθαρά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε αυτό το εξάμηνο, τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 4,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ[1], σημειώνοντας αύξηση 8,38% σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 13,89% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 0,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Όσον αφορά ειδικότερα στα προϊόντα, τα φωτοβολταϊκά inverter απέφεραν έσοδα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά τη συγκεκριμένη περίοδο , σημειώνοντας αύξηση 12,63% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις επενδύσεων και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απέφεραν έσοδα ύψους 1,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 18,45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, ο τομέας της παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά παρουσίασε τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των εσόδων, με εντυπωσιακή αύξηση 44,88% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ταυτόχρονα, τα φωτοβολταϊκά inverter και άλλοι ηλεκτρονικοί μετατροπείς ισχύος της εταιρείας πέτυχαν μεικτό περιθώριο κέρδους 37,62%, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας έφτασαν το 40,08% και ο τομέας επενδύσεων και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανέφερε περιθώριο κέρδους 16,88%. Καθένας από αυτούς τους τομείς παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η προηγμένη τεχνολογία αποτελεί το θεμέλιο λίθο αυτής της εταιρικής προόδου. Μόνο κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου, η Sungrow διέθεσε συνολικά 0,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, σημειώνοντας αύξηση 41,65% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σημαντικότερα επιχειρηματικά στοιχεία

Μετά από 27 χρόνια σταθερής εστίασης στην καινοτομία, η Sungrow έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογίες «ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας, αποθήκευσης, ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου». Τα φωτοβολταϊκά inverter της εταιρείας εξάγονται σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές παγκοσμίως. Σε απόδειξη της παγκόσμιας θέσης της, η Sungrow έχει καταταχθεί στην πρώτη θέση στις αποστολές φωτοβολταϊκών inverter σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023 σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights. Αξιοποιώντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ηλεκτρονικών ισχύος, ηλεκτροχημείας και ολοκληρωμένης υποστήριξης δικτύου, η Sungrow έχει δημιουργήσει καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με τις παγκόσμιες αποστολές να φτάνουν τις εντυπωσιακές 10,5 GWh για το 2023.

Στον τομέα της αιολικής ενέργειας, τα inverters της Sungrow έχουν εξασφαλίσει τη διάκριση του κορυφαίου όγκου αποστολών παγκοσμίως (πηγή: Brinckmann), ενώ τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα της εταιρείας, κατέχουν σταθερά την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά για επτά συνεχόμενα έτη (πηγή: S&P Global Commodity Insights).

Η Sungrow έχει επιβεβαιώσει την αφοσίωσή της στην επίτευξη των στόχων της ως προς την ουδετερότητα άνθρακα και τις ενέργειες ESG. Η εταιρεία φιλοδοξεί να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα σε λειτουργικό επίπεδο έως το 2028, να το επεκτείνει σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2038 και να στοχεύσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2048. Κατά την περίοδο αναφοράς, σε λειτουργικό επίπεδο, η Sungrow χρησιμοποίησε συνολικά 75.980 MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προήλθε τόσο από άμεσες αγορές όσο και από φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 43.331 μετρικούς τόνους CO2[2].

Επιπλέον, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην κοινωνία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προστασία του οικοσυστήματος, υποστηρίζοντας την τεχνολογική καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη ταλέντων και την υποστήριξη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, αναλαμβάνει μια σειρά φιλανθρωπικών και εθελοντικών πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπληρώνοντας ενεργά το πρόγραμμά της CSR. Οι συνολικές δαπάνες για σχετικές δραστηριότητες ξεπέρασαν τα 0,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

[1] Τα στοιχεία για το δολάριο ΗΠΑ που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο έχουν μετατραπεί με βάση τη μέση μηνιαία συναλλαγματική ισοτιμία.

[2] Ο συντελεστής εκπομπών που χρησιμοποιήθηκε στον υπολογισμό επιλέχθηκε από τον μέσο εθνικό συντελεστή εκπομπών δικτύου του 2022, 0,5703t CO2/MWh, που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος.