Helleniq Renewables: Τα έργα ισχύος 5 GW που αναπτύσσει

Helleniq Renewables: Τα έργα ισχύος 5 GW που αναπτύσσει
Unsplash
Πέμπτη, 29/08/2024 - 18:03

Τη στοχευμένη ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της στον κλάδο των ΑΠΕ στοχεύει η Helleniq Renewables, υλοποιώντας τις μέχρι τώρα συμφωνίες εξαγοράς στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο και, παράλληλα, αναπτύσσοντας έργα του χαρτοφυλακίου της ισχύος 5 GW.

Συγκεκριμένα περίπου 0,4 GW έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία τα τελευταία 3 χρόνια προσθέτοντας σχεδόν €50 εκατ. επιπλέον λειτουργικά κέρδη σε ετήσια βάση, ενώ επιπροσθέτως άλλα 0,7 GW (φωτοβολταϊκά και αποθήκευση) βρίσκονται υπό κατασκευή ή σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Στόχος είναι η λειτουργία έργων ΑΠΕ τουλάχιστον 1 GW βραχυπρόθεσμα και άνω των 2 GW μέχρι το 2030.

Στον τομέα της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης γεωφυσικών καταγραφών σε 5 θαλάσσιες περιοχές, η επεξεργασία και ερμηνεία των ερευνητικών εργασιών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αποφάσεις για ερευνητικές γεωτρήσεις σε πιθανούς στόχους που θα προκύψουν να ακολουθούν εντός του 2025.

Στον κλάδο του ηλεκτρισμού και φυσικού Αερίου, ο όμιλος εξετάζει τις επιλογές του αναφορικά με τις συμμετοχές σε ELPEDISON και ΔΕΠΑ Εμπορίας, με σκοπό την πιο ολοκληρωμένη παρουσία στην Ελληνική και διεθνή αγορά και την καλύτερη εκμετάλλευση συνεργειών με τις άλλες του δραστηριότητες.