Α.Σιάμισιης: Βελτίωση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου και ανάπτυξη δεύτερου πυλώνα σε ΑΠΕ, με στόχο τη λειτουργία 1 GW

Α.Σιάμισιης: Βελτίωση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου και ανάπτυξη δεύτερου πυλώνα σε ΑΠΕ, με στόχο τη λειτουργία 1 GW
Παρασκευή, 30/08/2024 - 08:57

Βραχυπρόθεσμος στόχος η λειτουργία 1 GW έργων ΑΠΕ και η προσθήκη περίπου €100 εκατ. στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου.

«Το Β΄ Τρίμηνο 2024 συνεχίστηκαν οι καλές λειτουργικές επιδόσεις, οι οποίες, συνδυασμένες με ένα θετικό περιβάλλον διύλισης, οδήγησαν σε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού, είτε με αυτόνομη παρουσία, είτε μέσω εξαγωγών, καθώς και στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ. Σαν αποτέλεσμα, τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε €570 εκατ. για το Α’ εξάμηνο, επίδοση που θέτει τις προϋποθέσεις για μια καλή χρονιά, παρά το γεγονός ότι το Β’ εξάμηνο εμφανίζεται μέχρι στιγμής πιο δύσκολο από πλευράς περιβάλλοντος διύλισης.

Με δεδομένο ότι η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί ρεαλιστική προσέγγιση, επενδύσεις σε αξιόπιστες τεχνολογίες και λελογισμένη ανάληψη οικονομικού κινδύνου, η υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου Vision 2025 προχωρά με συγκεκριμένες κινήσεις. Κύριοι άξονες παραμένουν η βελτίωση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου διύλισης και εμπορίας, καθώς και η ανάπτυξη ενός δεύτερου πυλώνα σε ΑΠΕ, με βραχυπρόθεσμο στόχο τη λειτουργία 1 GW έργων ΑΠΕ και προσθήκη περίπου €100 εκατ. στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου. Σημαντικό ρόλο στην στρατηγική παίζει η εκμετάλλευση συνεργιών (τεχνικών, εμπορικών και χρηματοοικονομικών) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Τέλος, σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική μας αποτελεί η επένδυση και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με ανανέωση, ανάπτυξη και, όπου απαιτείται, ενδυνάμωση του προσωπικού τού Ομίλου, με τρόπο που να είναι συμβατός με τα μελλοντικά μας πλάνα και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον».