Η Vattenfall προχώρησε σε πώληση 240 MW χερσαίου αιολικού πάρκου στην Greencoat

Η Vattenfall προχώρησε σε πώληση 240 MW χερσαίου αιολικού πάρκου στην Greencoat
Δευτέρα, 27/04/2020 - 15:51

Η Vattenfall έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του αιολικού πάρκου South Kyle 240MW στη Σκωτία μετά από συμφωνία για πώληση του έργου ύστερα από την ολοκλήρωσή του στην Greencoat.

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου South Kyleαναμένεται να προχωρήσει μόλις αρθούν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συμφωνία των εταιρειών είναι ότι η Vattenfall θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο και θα το διαχειριστεί λογαριασμό της Greencoat για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η Vattenfall δήλωσε ότι θα πρόκειται για το μεγαλύτερο αιολικό χερσαίο πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ολοκληρωθεί. Το έργο θα διαθέτει 50 ανεμογεννήτριες Nordex N133 4,8MW, με ύψος 149,5 μέτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία θα ακολουθηθούν οι οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων υπό την απειλή της πανδημίας κι έτσι η κατασκευή του αιολικού πάρκου θα ξεκινήσει μόλις κριθεί σκόπιμο.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η Vattenfall παρακολουθεί συνεχώς τις οδηγίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και επί του παρόντος σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Q1 2023.Η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί για το 2022.

ΟεπικεφαλήςτηςVattenfallστηναγοράτουΗνωμένουΒασιλείου, FrankElsworth, δήλωσεότιηεταιρεία «χαιρέτισε» τησυμφωνίατηςμετηνGreencoatκάτι που σημαίνει ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την κοινότητα και ότι θα συμβάλλει στην αύξηση των επενδύσεων στην περιοχή.

Πρόσθεσε: «Η παραγωγή χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Σκωτία έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακακαι ότι πρόκειται για τη φθηνότερη μορφή ανανεώσιμης ενέργειας που μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο».