Γαλλία: Κοινοπραξία για κατασκευή ηλιακού πάρκου 30 ΜW

Γαλλία: Κοινοπραξία για κατασκευή ηλιακού πάρκου 30 ΜW
Πέμπτη, 11/06/2020 - 15:09

Η κατασκευαστική εταιρεία ηλιακών έργων, ReneSola, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία για την ανάπτυξη ηλιακού έργου μεγάλης κλίμακας στη νότια Γαλλία. Το ηλιακό πάρκο ισχύος 30 MW αναμένεται να προμηθεύει με ενέργεια 10.000 νοικοκυριά ετησίως.

Η κοινοπραξία διευθύνεται από την Tenergie, τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία και πρόκειται να κατασκευάσει το ηλιακό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 30 εκτάρια μισθωμένης γης στην Aups της νότιας Γαλλίας.

Το χερσαίο φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να παράγει 46 GWh ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο.

Ο Josef Kastner, Διευθύνων Σύμβουλος της ReneSola για την Ευρώπη, δήλωσε:

«Αυτό το έργο δείχνει τη δύναμη της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και πως μπορεί να ενισχυθεί η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Ευρώπη, προωθώντας παράλληλα έναν περισσότερο βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό».

«Η Aups, όχι μόνο θα αποκτήσει μια σημαντική πηγή καθαρής ενέργειας χαμηλού κόστους, αλλά η πόλη θα εξασφαλίσει μια σημαντική πηγή εσόδων και οι πολίτες της θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν και να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της βιομηχανίας καθαρής ενέργειας».