ΡΑΕ: Επικαιροποίηση των παλιών αιτήσεων ΑΠΕ μέχρι και τις 6 Ιουλίου

ΡΑΕ: Επικαιροποίηση των παλιών αιτήσεων ΑΠΕ μέχρι και τις 6 Ιουλίου
Δευτέρα, 22/06/2020 - 15:10

Στην κατάθεση στοιχείων προχωρούν οι επενδυτές που είχαν καταθέσει αιτήσεις για άδεια Άδεια Παραγωγής έργων ΑΠΕ στη ΡΑΕ με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 6η Ιουλίου.

Στόχος είναι οι αιτήσεις να εξεταστούν με βάση το νέο νόμο γι αυτό και ζητείται να επικαιροποιηθούν τα σχετικά στοιχεία. Πρόκειται για αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από το Σεπτέμβριο του 2018 έως και το Δεκέμβριο του 2019. Η επικαιροποίηση αφορά στα στοιχεία των πολυγώνων των έργων τους και των θέσεων των ανεμογεννητριών, εντός των πολυγώνων των αρχικών.

Η ΡΑΕ θα αξιολογήσει τα αιτήματα ανά κύκλο υποβολής και όλοι οι αιτούντες που πληρούν τα κριτήρια του νέου νόμου θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προβούν στην πληρωμή του ειδικού τέλους εντός τριών μηνών, σύμφωνα με το νόμο.

Ας σημειωθεί ότι η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο πληροφοριακό σύστημα γίνεται μέσω taxisnet, καθώς για πρώτη φορά στον ενεργειακό χώρο αναπτύχθηκε από τη ΡΑΕ το ειδικό λογισμικό που επιτρέπει την είσοδο μέσω του ασφαλούς και πιστοποιημένου αυτού συστήματος.

Να σημειωθεί ότι στις 12 Ιουνίου ξεκίνησε να λειτουργεί και το πληροφοριακό σύστημα της ΡΑΕ που αφορά όσους είχαν καταθέσει αιτήματα έως τον κύκλο του Ιουνίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι της κατηγορίας αυτής οφείλουν να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους και να επικαιροποιήσουν το φάκελο της αίτησης τους ως τη Δευτέρα 13 Ιουλίου. Για τα αιτήματα αυτά δεν απαιτείται η καταβολή επιπλέον τέλους.

Η ΡΑΕ έχει ήδη αναρτήσει ειδικό επεξηγηματικό οδηγό σύμφωνα με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή και εν συνεχεία να υποβάλουν τα απαιτούμενα στοιχεία.