Νορβηγία: Σε διαγωνισμό για υπεράκτια αιολικά θα συμμετάσχει η ιταλική εταιρεία Eni

Νορβηγία: Σε διαγωνισμό για υπεράκτια αιολικά θα συμμετάσχει η ιταλική εταιρεία Eni
Τετάρτη, 11/11/2020 - 20:24

Σε διαγωνισμό για υπεράκτια αιολικά της Νορβηγίας ετοιμάζεται να συμμετάσχει η ιταλική εταιρεία Eni. Η συμμετοχή θα γίνει μέσω της κοινοπραξίας Vargronn, ενός νέου κοινοπρακτικού σχήματος σε συνεργασία με την νορβηγική ενεργειακή εταιρεία HitecVision.

Η κοινοπραξία φιλοδοξεί μακροπρόθεσμα να εγκαταστήσει έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 1 GW μέχρι το 2030. Στο νέο σχήμα η ιταλική εταιρεία πλειοψηφικό πακέτο, με το μερίδιό της να φτάνει το 69.6% των μετοχών και την HitecVision να κατέχει το υπόλοιπο.

«Η νέα αυτή κοινοπραξία είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Eni για την απανθρακοποίηση και συμβάλει στην πρόοδο της μετάβασής μας στη πράσινη ενέργεια και την κυκλική οικονομία», ανέφερε, σχετικά, ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της Eni Massimo Mondazzi.

«Τα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ενδέχεται να προσφέρουν στην Eni την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την «offshore» τεχνογνωσία της, να ξεδιπλώσει καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσει την ψηφιοποίηση στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΑΠΕ», πρόσθεσε ο ίδιος.