Orsted και η Shell υπέγραψαν Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από το Dogger Bank A και B

Orsted και η Shell υπέγραψαν Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από το Dogger Bank A και B
Τρίτη, 24/11/2020 - 13:23

Η Orsted και η Shell υπέγραψαν Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για συνολική ισχύ 2400 MW που θα παράγεται από τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Dogger Bank A και B στα ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Η SSE Renewables και η Equinor, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του αιολικού έργου Dogger Bank ισχύος 3.6 GW στη Βόρεια Θάλασσα, υπέγραψαν χωριστά 15ετείς Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με τις οποίες η Orsted θα λάβει ποσοστό 40% και η Shell Energy Europe 20% .

Οι συμβάσεις για την αγορά ενέργειας που θα παράγεται από τις δύο πρώτες φάσεις του αιολικού πάρκου Dogger Bank αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες PPA που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα σε μια διαδικασία διαγωνισμού για ένα έργο ανανεώσιμης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted Markets & Bioenergy, Morten Buchgreitz, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας που υπογραμμίζει τη θέση μας ως κορυφαία εταιρεία εμπορίας ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο χειρισμός μιας 15ετούς εμπορικής συμφωνίας με το αιολικό πάρκο Dogger Bank είναι πράγματι σε ευθυγράμμιση με το όραμά μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην πράσινη ενέργεια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε».

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Dogger Bank βρίσκεται 130 χιλιόμετρα πέρα από τις βορειοανατολικές ακτές της Αγγλίας και θα ολοκληρωθεί το 2026. Λόγω του μεγέθους του αιολικού έργου, αυτό κατασκευάζεται σε τρεις διαδοχικές φάσεις των 1.2 GW, ενώ κάθε έργο αναμένεται να παράγει περίπου 6 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Orsted θα έχει την εμπορική ευθύνη και την ευθύνη εξισορρόπησης για 960 MW, ενώ η Shell Energy Europe, η SSE Energy Supply και η Danske Commodities θα έχουν ευθύνη για 480 MW εγκατεστημένης παραγωγικής ισχύος στα πάρκα Dogger Bank A και B.