Vestas: Δέχτηκε παραγγελία 328 MW για δύο αιολικά πάρκα στην Αυστραλία

Vestas: Δέχτηκε παραγγελία 328 MW για δύο αιολικά πάρκα στην Αυστραλία
Παρασκευή, 27/11/2020 - 13:48

Η Vestas δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 328 MW για δύο αιολικά πάρκα στη Βικτώρια της Αυστραλίας, σε συνεργασία με την Global Power Generation, θυγατρική της πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, Naturgy Group.

Η παραγγελία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 52 ανεμογεννητριών Vestas, τύπου V136-4.2MW για το αιολικό έργο Ryan Corner, καθώς και 26 ανεμογεννητριών του ίδιου τύπου για το δεύτερο στάδιο του αιολικού πάρκου Berrybank.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών και για τα δύο έργα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας τους το τρίτο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, η Vestas έχει συμφωνήσει για την παροχή υπηρεσιών και συντήρησης για 15 χρόνια, ΑΟΜ 5000.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Clive Turton, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που οι πελάτες από όλο τον κόσμο στρέφονται στη Vestas για την κορυφαία τεχνολογία, την εμπειρία στην αγορά, τις ευρείες λύσεις υπηρεσιών και την καλύτερη απόδοση της επένδυσης στο έργο τους. Η Global Power Generation είναι ένας πολύτιμος πελάτης της Vestas παγκοσμίως και ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας».

Ο επικεφαλής της Vestas για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, Peter Cowling, δήλωσε:

«Η Vestas είναι στην ευχάριστη θέση να παραδώσει το δεύτερο στάδιο του αιολικού πάρκου Berrybank και να υποστηρίξει το όραμα της ACT για ένα βιώσιμο μέλλον. Η Vestas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εγκατάστασης και συντήρησης ανεμογεννητριών στην Αυστραλία. Η συνεργασία μας ύψους 328 MW με την Global Power Generation ενισχύει τη δέσμευσή μας για την ενεργειακή μετάβαση της Αυστραλίας στην καθαρή ενέργεια ».

Σημειώνεται ότι τα δύο έργα πρόκειται να παρέχουν καθαρή ενέργεια σε περίπου 120.000 νοικοκυριά και θα δημιουργήσουν σχεδόν 500 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευή.