GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών 265 MW σε αιολικό έργο στις ΗΠΑ

GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών 265 MW σε αιολικό έργο στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 17/12/2020 - 12:15

Η GE Renewable Energy δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 265 MW για αιολικό έργο Caddo Wind της Allete Clean Energy στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το αιολικό πάρκο θα διαθέτει ανεμογεννήτριες της GE τύπου 2,8-127 και επίσης, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης 15ετούς διάρκειας.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του έργου έχει ξεκινήσει και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy για τον αιολικό τομέα στην Αμερική, Τim White, δήλωσε:

«Η GE Renewable Energy είναι περήφανη που συνεχίζει τη σχέση με την Allete Clean Energy για το αιολικό πάρκο Caddo. Η πλατφόρμα των 2MW αξιοποιεί την αποδεδειγμένη και αξιόπιστη τεχνολογία μας, ενώ θεωρείται ιδανική για τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται πρόσβαση σε καθαρή, προσιτή ενέργεια».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο Caddo είναι το τέταρτο αιολικό πάρκο που αναπτύσσεται από την GE Renewable Energy και την Allete Clean Energy στις Ηνωμένες Πολιτείες και με την ολοκλήρωση του έργου, οι δύο εταιρείες θα έχουν εγκατεστημένα περισσότερα από 750 MW.

Ο πρόεδρος της Allete Clean Energy, Al Rudeck Jr, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε και πάλι με την GE Renewable για να προσφέρουμε περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο δίκτυο της χώρας μας και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους για βιωσιμότητα».

Μάλιστα, η McDonalds υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 200 MW για την ενέργεια που θα παράγεται από το Caddo Wind.

Σχετικά με την GE Renewable Energy αναφέρεται ότι έχει δεχτεί παραγγελίες άνω των 2,5 GW για χερσαίες ανεμογεννήτριες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ως κορυφαίος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ το 2019, καταγράφοντας το 45% των νέων προσθηκών ισχύος, καθώς και το 46% των έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή ή σε προχωρημένη ανάπτυξη των συνολικών αιολικών έργων σε εθνικό επίπεδο.