Shell: Σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάρκα 300 MW στην Ισπανία

Shell: Σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάρκα 300 MW στην Ισπανία
Δευτέρα, 18/01/2021 - 11:36

Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) υπέγραψε η Shell Energy Europe με τη Solaria για αγορά ηλιακής ενέργειας που παράγεται από ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 300 MW.

Η ενέργεια θα προέρχεται από έξι ηλιακά πάρκα που θα παράγουν περίπου 570 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, με τα έργα να αναμένεται να συνδεθούν σταδιακά στο δίκτυο εντός του 2021.

Η διάρκεια της Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι 10ετής, με τις παραδόσεις ηλεκτρικού ρεύματος να ξεκινούν με την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Ο γενικός διευθυντής της Shell Energy Europe για την ηλεκτρική ενέργεια, Rupen Tanna, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία αγοράς ηλιακής ενέργειας θα μας επιτρέψει να παρέχουμε περισσότερη καθαρή ενέργεια στους πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην υποστήριξη της συνεχούς ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solaria, Dario Lopez, δήλωσε:

«Είναι τιμή να ξεκινήσουμε τη συνεργασία με τη Shell, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης, και χαιρετίζουμε την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στη Solaria. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε σημείο αναφοράς στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη».