Οι δυο στενότεροι συνεργάτες και πρωθυπουργού βρέθηκαν υπόλογοι από το Μαξίμου γιατί βρέθηκαν σε μια κοινωνική εκδήλωση, ο οικοδεσπότης της οποίας ευθέως κατηγορήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο –κατά συνέπεια από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ότι πολεμάει τον ίδιο και την κυβέρνηση του για να τον «ρίξει» και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Και οι κατηγορίες αυτές εκτοξεύθηκαν με τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εν λόγω επιχειρηματία και εκδότη αποκάλυψαν την «μονταζιέρα» που στήθηκε για να επιρριχθούν όλες οι ευθύνες για το φονικό δυστύχημα των Τεμπών σε ανθρώπινο λάθος και να αθωωθεί πλήρως η κυβέρνηση.
Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, τέθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Βουλή, αλλά απάντηση από την κυβέρνηση δεν δόθηκε.
Πως είναι δυνατόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεστιάζονται, την 25η Μαρτίου, μαζί με τον εορτάζοντα επιχειρηματία, που ο πρωθυπουργός κατέδειξε ως υπονομευτή και μεγάλο πολέμιο του;
Δεν το γνώριζαν αυτό οι κ.κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου και πήγαν στο σπίτι του «εχθρού» της κυβέρνησης τους για να του ευχηθούν χρόνια πολλά;
Η κοινή λογική, λέει ότι το σενάριο αυτό είναι ανίσχυρο. Ο αποκαλούμενος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εχθρός» του πρωθυπουργού, μάλλον «βαφτίστηκε» υπονομευτής και πολέμιος του Μαξίμου για να αποδομηθεί έτσι το δημοσίευμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που του ανήκουν και το οποίο έδινε μια νέα αρνητική διάσταση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Και θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η απομάκρυνση για της παραιτήσεως των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, έγινε εκ των υστέρων , δηλαδή αφού προηγουμένως τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχαν θίξει την παρουσία τους στον σπίτι του επιχειρηματία-εκδότη.
Όπως και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής, ότι πριν από την απομάκρυνση των συγκεκριμένων δυο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε προηγηθεί και η απομάκρυνση του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη θέση του οποίου επί της ουσίας ανέλαβε ο κ. Μπρατάκος.
Και η ερώτηση των πολλών εκατομμυρίων είναι, πως είναι δυνατόν ο ένας μετά τον άλλο οι στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αυτοί που συναποφασίζουν στον «κλειστό κύκλο» του Μαξίμου για τις τύχες της χώρας, να κρίνονται ως ακατάλληλοι και ο πρωθυπουργός να μην έχει καμία ευθύνη.
Άλλος τους επέλεξε για να κυβερνήσουν; Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός την ανεπάρκεια τους πριν τους τοποθετήσει στο πλευρό του; Όλοι εκτός πρωθυπουργού κάνουν λάθη και ο κ. Μητσοτάκης έχει το αλάθητο;