Η διαφορά είναι ότι για τους υποψήφιους της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αποφάσισε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που προσήλθαν επί τούτου στις κάλπες.
Με απλά λόγια για τις υποψηφιότητες των λεγόμενων «διάσημων» όπως για παράδειγμα του Γιώργου Αυτιά, της Νόνης Δούνια, της Ελεονώρας Μελέτη, της Μαρίας Σπυράκη, του Νίκου Στέφου, της Βίκυς Φλέσσα, την ευθύνη έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αντίθετα για τις αντίστοιχες υποψηφιότητες των «διάσημων» που θα βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί κανείς να δείξει ως «υπαίτιο» τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Οι μεν υποψήφιοι της ΝΔ και κυρίως αυτοί που συγκαταλέγονται στους λεγόμενους celebrities επιλέχθηκαν από τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος προφανέστατα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, οι δε υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια κατηγορία, προτάθηκαν από τους ψηφοφόρους κυβερνώντος κόμματος.
Οι κάλπες βέβαια θα δείξουν τελικά, αν οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται τη διαφορά σκέψης και πράξεων μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Αυτού που επιβάλλει ως υποψηφίους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσωπα με κριτήριο την αναγνωσιμότητα τους και όχι τις ικανότητες τους προς άγρα ψήφων και αυτού που καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιο με βάση την εκπεφρασμένη θέληση των ψηφοφόρων του.
Και ακόμη πιο σημαντικό, οι κάλπες θα δείξουν με ποια κριτήρια ψηφίζει ένα μέρος του εκλογικού σώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων και αν θα επαληθευτεί για μια ακόμη φορά στη χώρα μας το γνωμικό του Γαλλοϊταλού διπλωμάτη και φιλοσόφου Joseph Marie κόμη του Maistre «Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει».