Το μεγάλο διακύβευμα του Ταμείου Ανάκαμψης και η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα - Παγίδα η γραφειοκρατία και η στείρα αντιπαράθεση
Για την επόμενη μέρα της πανδημίας και τη δυναμική ανάκαμψη που θα ακολουθήσει, αλλά και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα που θα πρέπει να συνδυάσει καινοτομία, παραγωγή, υπηρεσίες και δεξιότητες περιγράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μητιληναίος ΑΕ, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επόμενη μέρα της πανδημίας δεν θα συμβεί ξαφνικά αλλά σταδιακά, αλλά όταν φτάσουμε εκεί θα φέρει μια νέα κοινωνία, με πιο συνειδητοποιημένους και δημιουργικούς ανθρώπους και μια οικονομία με δυναμική ανάπτυξης αντίστοιχη με αυτή μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Δείγμα του μεγάλου rebound που θα ακολουθήσει αποτελεί η ανθεκτικότητα της μεταποίησης και των εξαγωγών που παρατηρήθηκε μέσα στην πανδημία, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, ενώ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με γοργούς χρόνους αδειοδότησης και ανάθεσης. Βασική προϋπόθεση είναι «να μην αναλωθούμε στη γραφειοκρατία και στη στείρα αντιπαράθεση».
Παράλληλα, ο κ. Μυτιληναίος εστιάζει στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου βασισμένου στην πρωτογενή παραγωγή που να εστιάζει σε καινοτομία, παραγωγή, υπηρεσίες και δεξιότητες.
Για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας μέσω του τραπεζικού συστήματος αναφέρει ότι οι εταιρείες με σοβαρά επιχειρηματικά πλάνα θα έχουν πάντα πρόσβαση σε γραμμές χρηματοδότησης και προτρέπει τις επιχειρήσεις να δομούν επιχειρηματικά πλάνα και να τα εκτελούν στο ακέραιο, ώστε να δημιουργούν προφίλ εμπιστοσύνης.
newmoney.gr