Στα «μαχαίρια» Δήμος Πάτρας και Περιφέρεια για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

Στα «μαχαίρια» Δήμος Πάτρας και Περιφέρεια για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου
Πέμπτη, 25/06/2020 - 20:14

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τη δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου.
Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης υποστηρίζει σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος πως η παροχή φυσικού αερίου δεν μπορεί να γίνεται οδικώς αλλά μόνο μέσω αγωγού. Κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος αρνείται να το Σύμφωνο Συνεργασίας με την Περιφέρεια για τη δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

«Η παροχή φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα πρέπει να γίνει μέσω αγωγού, δεν μπορεί να μεταφέρεται οδικά με βυτιοφόρα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Η οδική μεταφορά, μέσα μάλιστα από δρόμους με δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων των τριών πόλεων (Πάτρα, Πύργος, Αγρίνιο), καθώς και των περιοχών διέλευσης.», τονίζει στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή ότι «εφόσον η άρνηση δεν συνδυάζεται με προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, για εμάς δεν σημαίνει κάτι. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου. Προχωράμε στη συνέχιση της εμβληματικής πρωτοβουλίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».