Τον τόνο έδωσε και αυτόν τον μήνα η ΔΕΗ, αν και είχε προηγηθεί η Protergia αφήνοντας αμετάβλητα τα τιμολόγια και για τον Αύγουστο, τον πήχη της τιμής της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο του Αυγούστου παρότι το κόστος της ενέργειας είχε άνοδο κατά 36,6% τον Ιούλιο. Μετά τη επιδότηση των 0,016 ευρώ η τιμή διαμορφώνεται σε 0,14791 ευρώ ανά KWh από 0,135 που ήταν το Ιούλιο. Πρόκειται για αύξηση στα επίπεδα του 9% και θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που έχουν πράσινο τιμολόγιο στη ΔΕΗ και οι οποίες είναι εκτός ενισχύσεων από την κυβέρνηση. Αντίστοιχα, και στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες η ΔΕΗ εφαρμόζει έκπτωση 45% και η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 0,18331 λεπτά.
Η διοίκηση της ΔΕΗ για τη συγκράτηση της λιανικής τιμής έδωσε έκπτωση 53% δίνοντας ως αρχική τιμή τα 0,16391 ευρώ ανά KWh.
Να σημειωθεί ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ στην φάση της ανόδου του περασμένου Μαΐου ήταν ο φθηνότερος παρόχος ενώ στην περίοδο της πτώσης των τιμών του Φεβρουαρίου οι μειώσεις περνούσαν στην λιανική.
Ωστόσο αυτοσυγκράτηση φαίνεται πώς επέδειξαν οι περισσότεροι πάροχοι. Εκτός από την Protergia που αιφνιδίασε την αγορά όταν προ δεκαημέρου ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές δίνοντας χρέωση 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους συνεπείς καταναλωτές και επιπλέον την όποια επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, και ο Ήρων ανακοίνωσε χρέωση στα 15,87 λεπτά η κιλοβατώρα για το Ήρων Basic Home ενώ και η Ελίν είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές της στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο και θα χορηγήσει επιπλέον έκπτωση 5% στα ειδικά τιμολόγια οικιακών συσκευών και επαγγελματιών πελατών (ex-ante πράσινα τιμολόγια μικρών και μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης) σε σχέση με τις τιμές του Ιουλίου. Ετσι, η χρέωση της Ελίν είναι στα 15,03 λεπτά για το πράσινο Power On! Home Green.
Η χρέωση της Φυσικό Αέριο είναι στα 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την κρατική επιδότηση ενώ σταδιακά αναρτούν και οι υπόλοιποι πάροχοι τις χρεώσεις για τα πράσινα τιμολόγια.
Σε ο,τι αφορά τις επιδοτήσεις αναλυτικά όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφορούν τα οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, και διαμορφώνονται ως εξής
Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, «με βάση τις τιμές των παρόχων που έχουν γίνει γνωστές (και καλύπτουν άνω του 80% της αγοράς), η τελική τιμή για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται κάτω των 15 λεπτών/kWh, μετά την έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουμε».
Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε: «Η κυβέρνηση ενεργώντας άμεσα, όπως το έπραττε και στα προηγούμενα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, διατηρεί με την επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».