Πτώση της αμερικανικής παραγωγής αργού τον Μάιο

Πτώση της αμερικανικής παραγωγής αργού τον Μάιο
Σάββατο, 30/07/2022 - 06:30

Υποχώρησε σε μέσο όρο 11,595 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).

Η επιτόπια παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάιο σε μέσο όρο 11,595 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), όπως έδειξαν νέα στοιχεία από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας την Παρασκευή.

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος από τα 11,652 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο - μια μείωση κατά 57.000 βαρέλια ημερησίως. Τα στοιχεία για την παραγωγή του Μαΐου είναι μόλις 239.000 βαρέλια ανά ημέρα πάνω από το επίπεδο που ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι και 1,247 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα κάτω από τα προ-covid περιόδου επίπεδα.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε τον Μάιο στα PADDs 1 και 3 και αυξήθηκε στα PADDs 2, 4 και 5. Η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πολιτείας ήταν μακράν στη Βόρεια Ντακότα, η οποία είδε την παραγωγή της να αυξάνεται από 895.000 bpd σε 1,049 εκατομμύρια bpd τον Μάιο. Το Τέξας, εν τω μεταξύ, είδε πτώση της παραγωγής από 5,017 εκατομμύρια bpd σε 4,965 εκατομμύρια bpd - ένα επίπεδο που είναι ακόμη και κάτω από εκείνα που παρατηρήθηκαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, δείχνοντας ότι δεν υπήρξε καθόλου αύξηση της παραγωγής στο Τέξας σε αυτούς τους πέντε μήνες.

Η παραγωγή του Νέου Μεξικού μειώθηκε επίσης τον Μάιο, από 1,508 εκατ. bpd σε 1,497 εκατ. bpd.

Τα στοιχεία διαφέρουν σημαντικά από αυτά που είχε αρχικά εκτιμήσει η EIA για τον Μάιο. Η EIA είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τον Μάιο θα αυξανόταν στα 11,74 εκατ. bpd.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών εκτίμησε στις τελευταίες Βραχυπρόθεσμες Ενεργειακές Προοπτικές της ότι το αμερικανικό αργό θα παράγει κατά μέσο όρο 11,91 εκατ. bpd φέτος και 12,77 εκατ. bpd το επόμενο έτος - ένα ποσοστό που αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει νέο ρεκόρ για την αμερικανική παραγωγή.

Για τον Ιούνιο, η EIA εκτίμησε ότι η παραγωγή είχε αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 11,89 εκατ. bpd.

Με τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου να έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας, ακόμη και με περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως να βγαίνουν από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου, η είδηση ότι η αμερικανική παραγωγή παραπαίει τον Μάιο και δεν έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικά κέρδη από πέρυσι συνέβαλε στην αύξηση των τιμών της Παρασκευής, με το WTI να ξεπερνά τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο άνω του 4% την ημέρα.