Schneider Electric: Ανέδειξε το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας, σ ένα διαδραστικό event στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 30/05/2024 - 14:31

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε με επιτυχία μια εκδήλωση με θέμα την καινοτομία (Ιnnovation Day) με τίτλο “Innovation Day: Delivering Sustainable Solutions & Services for Lasting IMPACT”. Οι συνεργάτες και πελάτες της Schneider Electric είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς της εταιρείας για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο διαχείρισης της ενέργειας.

Η εκδήλωση της Schneider Electric ανέδειξε τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν ολοκληρωμένες λύσεις, που συνδυάζουν προϊόντα χαμηλής και μέσης τάσης, καθώς και αδιάλειπτης παροχής ενέργειας, μαζί με καινοτόμα λογισμικά και υπηρεσίες που έρχονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε εφαρμογής. Οι λύσεις αυτές προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συνεδρία “Digital Transformation with Low Voltage Power Solutions”, όπου παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα χαμηλής τάσης με «πράσινα» χαρακτηριστικά, όπως τα νέα ερμάρια PanelSeT SFN με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, οι νέοι διακόπτες μεταγωγής και τα ρελέ ισχύος. Δεν θα μπορούσε να λείπει όμως η παρουσία λογισμικών για την αποδοτικότερη συντήρηση του εξοπλισμού, όπως το EcoStruxure Asset Advisor, ή για την διαχείριση ενέργειας για εγκαταστάσεις που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους ψηφιακού τους μετασχημστισμού, όπως το νέο λογισμικό Energy Hub, που αποτελεί μια προσιτή και εύκολη στην υλοποίηση λύση, για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το πάνελ με τίτλο “Sustainable Strategies with Medium Voltage Power Systems and Environmental Compliance”, το οποίο εστίασε στην ανάγκη για μετάβαση σε βιώσιμες στρατηγικές και στη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Schneider Electric εδώ και χρόνια παράγει προϊόντα μέσης τάσεις που συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς, όπως οι πίνακες μέσης τάσης SM AirSeT που δεν χρησιμοποιούν το επιβλαβές αέριο SF6, το οποίο είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι ετήσιες παγκόσμιες εκπομπές του ισοδυναμούν με τις εκπομπές CO2 από 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Χωρίς όπως να μένει στην παρουσίαση μόνο των προϊόντων, η Schneider Electric παρέχει και υπηρεσίες Energy Audit για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν βήματα προς την ενεργειακή τους μετάβαση και έχει ήδη διενεργήσει ενεργειακούς ελέγχους σε 80 εταιρείες.

Επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν λύσεις αδιάλειπτης τροφοδοσίας για την ενίσχυση της διαθεσιμότητας ισχύος σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, μέσω τους τρίτου πάνελ με τίτλο “Empowering Reliability with Secure Power Solutions”. Καθώς οι απαιτήσεις για κατανάλωση ενέργειας αυξάνονται είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή της σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία και μεγάλες βιομηχανίες, όπου μία διακοπή ρεύματος ισοδυναμεί με μεγάλη οικονομική ζημία ή μπορεί να έχει ακόμη πιο σοβαρές επιπτώσεις. Τα νέα Easy UPS παρέχουν υψηλή απόδοση και ασφάλεια, ενώ το EcoStruxure Service Plan, μία καινοτόμα προβλεπτική υπηρεσία συντήρησης σε UPS, έρχεται να μειώσει το κόστος, τις διακοπές λειτουργίας και να προτείνει λύσεις βελτιστοποίησης της εγκατάστασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση μεταξύ του κύριου Στρατή Σβουρέλλη, Τεχνικού Διευθυντή της ΕΛΒΑΚ και του Διονύση Ποτουρίδη, Services Director της Schneider Electric, η οποία ανέπτυξε το πλαίσιο συνεργασίας της Schneider Electric με την Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας, μέσω του οποίου εκσυγχρονίστηκε ο εξοπλισμός του εργοστασίου και ενισχύθηκε η ψηφιοποίηση και η αποδοτικότητα του οργανισμού. Ο κύριος Σβουρέλλης μοιράστηκε τα οφέλη από την εγκατάσταση των προϊόντων χαμηλής και μέσης τάσης τάση, αλλά και του λογισμικού διαχείρισης ενέργειας EcoStruxure Power Monitoring Expert, που μαζί δημιούργησαν την λύση που αναζητούσε ο οργανισμός για να μειώσει τα ενεργειακά κόστη, να αυξήσει την αποδοτικότητα και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η Schneider Electric επιταχύνει την πορεία των εταιρειών προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές, ευελιξία και ανταγωνιστικότητα. Με την ανοιχτή πλατφόρμα EcoStruxure, προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Το Innovation Day της Schneider Electric στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία ενός βιώσιμου και καινοτόμου μέλλοντος για τη διαχείριση της ενέργειας.

Σχετικά με την Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα.
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ)

Η εταιρεία, Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ), είναι ένας από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας κονσερβοποιίας στην Ελλάδα. Έχει την έδρα της στη Λάρισα και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της γερμανικής εταιρείας I.Schroeder KG (GmbH & Co). Ως μία από τις μεγαλύτερες κονσερβοποιίες στην Ελλάδα, συνεργάζεται με περισσότερους από 2.500 παραγωγούς. Παράγει και προμηθεύεται περισσότερους από 40.000 τόνους φρούτων ετησίως σε όλο τον κόσμο. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής από τη συγκομιδή μέχρι την προετοιμασία του προϊόντος για παράδοση επιτρέπει την διασφάλιση των υψηλότερων δυνατών προτύπων ποιότητας.